ABB:n laitteisto Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun sähkölaboratorioon

2013-05-13 - ABB toimittaa laitteiston Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun sähkölaboratorioon. Laitteiston avulla opiskelijat testaavat tyypillisiä teollisuuden ja verkkoyhtiöiden sähköverkossa tapahtuvia toimintoja. Sähkölaboratoriota hyödyntävät kaivosalan opiskelijoiden lisäksi kone- ja tuotantotekniikan sekä sähkötekniikan insinööriopiskelijat.

Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun sähkölaboratorioon toimitettava ABB:n laitteisto sisältää muun muassa 10kV Unisec-kojeiston, MNSiS-keskuksen, MicroScada-sähkölaitosvalvomon ja 3,3 kWp aurinkovoimalaitoksen.

Laitteiden avulla opiskelijat opiskelevat ja testaavat tyypillisiä teollisuuden ja verkkoyhtiöiden sähköverkossa tapahtuvia toimintoja.

"Sähkölaboratorio tulee palvelemaan koko Pohjois-Suomen teollisuutta. Lisäksi se on merkittävässä roolissa syksyllä 2013 käynnistyvässä kaivosalan insinöörikoulutuksessa. Sähkölaboratorioon tuleva ABB-laitteisto lisää ABB:n tunnettuutta prosessiteollisuuden tulevien ammattilaisten parissa”, metalli- ja kaivosteollisuuden toimialavastaava Harri Posti ABB:ltä sanoo.


Kuvassa sähkötekniikan koulutusohjelmavastaava Aila Petäjäjärvi Kemi-Tornion ammattikorkeakoulusta ja myyntipäällikkö Juha Katainen ABB:ltä.

Laitteistot toimitetaan elokuuhun 2013 mennessä.