ABB tar hem flera order på elladdstationer för bussar

2017-02-14 - ABB Electrification Products har tagit hem en serie med tre order om att leverera toppmoderna snabbladdningssystem till kunder i Europa och Nordamerika. Samtliga order avser laddstationer som baseras på OppCharge och som konfigurerats att fungera med elbussar och elhybridbussar som tillverkats av Volvo Bussar.
Den största ordern kommer från Volvo Bussar om ytterligare 12 bussladdsystem till Charleroi i Belgien. Tillsammans med de tre ABB-system som redan har installerats kommer de att ladda det som blir det största enskilda nätverket för elbussar och bussladdstationer i Europa. Installationen kommer att stå klar under 2018 och strömförsörja 101 elhybridbussar från Volvo som ska serva kollektivtrafiksystemet i Vallonien.

ABB har också fått en order på en snabbladdare för bussar från Värnamo kommun genom kommunens energibolag Värnamo Elnät. Detta var ABB:s första order i Sverige på ett bussladdsystem för en kommersiell busslinje.

Slutligen meddelade nyligen Nova Bus, den nordamerikanska divisionen av Volvo Bussar, att företaget kommer att samarbeta med ABB för leverans av den första elbussladdaren från ABB i Nordamerika som kommer användas i Montreal för att demonstrera tekniken med transitsystem i regionen.

Dessutom invigde man i slutet av förra veckan två snabbladdare för elhybridbussar vid centralstationen i Luxemburg stad. Laddarna kommer att användas för fem elhybridbussar från Volvo.

De toppmoderna laddstationerna kan ladda fullstora elhybridbussar och elbussar på bara tre till sex minuter under uppehållet vid busslinjens slutstationer.

Teknologin bygger på det öppna gränssnittet OppCharge. OppCharge gör det möjligt att använda laddstationerna till elbussar från olika tillverkare utan kompatibilitetsproblem.

Om ABB
ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är en pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar, motorer och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 132 000 medarbetare. www.abb.com

För mer information kontakta:
Media Relations
Tel: +41 43 317 65 68
media.relations@ch.abb.com
ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zurich
Switzerland