ABB fikk teknologipris for Onboard DC Grid på internasjonal oljemesse

2013-05-08 - ABBs nye system for likestrømsdistribusjon av kraft for olje- og gassrelaterte fartøyer har mottatt en teknologipris under verdens største oljemesse, Offshore Technology Conference (OTC) i Houston.

OTC 2013 pågår i Houston denne uken, og der ble Onboard DC Grid plukket ut som en av 15 banebrytende teknologier til å motta den høythengende utmerkelsen "New Technology Award".

For å være kvalifisert til å motta prisen må man oppfylle flere kriterier: Teknologien kan ikke være mer enn to år gammel, den må være banebrytende, beviselig fungere, være av generell interesse for bransjen og ha tydelige fordeler sammenliknet med eksisterende teknologi, som for eksempel drivstoffbesparelser.

- Vi synes det er hyggelig å bli satt pris på under verdens største oljemesse, hvor alle de største selskapene i offshorebransjen deltar, både oljeselskaper og leverandørindustri. Dette er et bevis på at vi har lyktes med vår satsing på Onboard DC Grid mot en bransje som i stadig større grad er på jakt etter kostnadseffektiv og miljøvennlig teknologi, sier leder for ABBs marinevirksomhet i Norge, Sindre Sætre.

Plattform- og forsyningsfartøyet «Dina Star» som ble bygget for Myklebusthaug Offshore på Kleven verft i vinter ble det første fartøyet som tok i bruk den nye likestrømsteknologien til ABB, hvor en stor del av utviklingen har foregått i Norge.

Onboard DC Grid fordeler strømmen til forbrukerne gjennom én felles likestrømskinne, noe som fører til betydelige energibesparelser, fordi man kan regulere hastigheten på generatorene etter behov og på den måten optimalisere drivstofforbruket. Systemet eliminerer også behovet for plasskrevende fordelingstavler og fremdriftstransformatorer. Kombinert med større fleksibilitet når det gjelder systemutforming, frigjør dette både plass og dødvekt for mer nyttelast.

ABB er et ledende selskap innen kraft- og automasjonsteknologi, som gjør det mulig for kundene å øke produktiviteten samtidig som man reduserer miljøpåvirkningen. ABB i Norge har over 2200 ansatte og en årlig omsetning på rundt 9,6 milliarder kroner. Selskapet er en del av den internasjonale ABB-gruppen med rundt 145 000 ansatte i ca. 100 land.

SøkKONTAKT OSS

 • For ytterligere informasjon:
 • Sindre Sætre
 • Direktør Marine
  Tlf.: 70 11 41 96
  Mobil: 99 27 21 64
 • Helene Gunther Merg
 • Informasjonsdirektør
  Tlf.: 22 87 46 30
  Mobil: 90 77 00 78