Greg Scheu utses till ansvarig i koncernledningen för förvärvsintegration och för Nordamerika

Erfaren medlem av koncernledningen ska realisera värden från förvärv och driva lönsam tillväxt i den utökade Nordamerikanska verksamheten
2013-10-22 – ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, omfördelar ansvaren i koncernledningen för att sätta ett starkt fokus på integration av gjorda förvärv samt den påtagligt utökade verksamheten i Nordamerika.

Greg Scheu, idag ansvarig för Marketing and Customer Solutions (MC) i koncernledningen, ska leda koncernens arbete med att integrera gjorda förvärv i verksamheten samt överta ansvaret för Nordamerika, inklusive USA som är ABB:s största geografiska marknad. Scheu behåller ansvaret för ABB:s serviceverksamhet, medan resterande aktiviteter inom MC kommer att vidareutvecklas av andra medlemmar i koncernledningen. Samtliga förändringar gäller från 1 november 2013.

”Greg har varit en framgångsrik team-orienterad ledare under många år i ett flertal operativa roller på divisionsnivå i ABB:s kraft- och automationsverksamheter. Han har också levererat starka resultat i arbetet att leda integrationen av förvärven Baldor och Thomas & Betts, såväl som i sin nuvarande koncernledningsroll med ansvar för MC”, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB.

”Gregs utnämning till den här omdefinierade rollen i koncernledningen signalerar vårt starka åtagande att realisera värdena från tidigare och framtida förvärv genom förstklassig verksamhetsintegration samt skapa lönsam tillväxt i Nordamerika, där ABB har gjort stora framsteg och ökat marknadstäckningen och storleken på sin verksamhet betydligt under det senaste åren”, tillägger han. ”Marketing and Customer Solutions har varit en viktig organisatorisk satsning för att stärka ABB:s samarbete tvärs över verksamheterna och vårt kundfokus. Nu är tiden inne för att driva en koncernomfattande och tydligt affärsledd samverkan.”

Greg Scheu kom till ABB 2001 och har sammanlagt 29 års erfarenhet inom kraft- och automationsindustri med ett starkt fokus på Nordamerika. Han arbetade tidigare för Rockwell Automation och Westinghouse Electric.

”Jag är mycket glad att få möjlighet att leda ABB:s verksamhet i Nordamerika, globala verksamhetsintegration och serviceverksamhet”, säger Greg Scheu. ”Jag ser fram emot att få bidra till ytterligare lönsam tillväxt inom dessa viktiga områden.”

Enrique Santacana, med ansvar idag för Nordamerika, har utsettts till regionchef för Sydamerika för att driva tillväxt i denna region.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare.

För mer information kontakta:
Media Relations:
Thomas Schmidt,
Antonio Ligi
(Zurich, Schweiz)
Tel: +41 43 317 6568
media.relations@ch.abb.com


Investor Relations:
Schweiz: Tel. +41 43 317 7111
USA: Tel. +1 203 750 7743
investor.relations@ch.abb.com


Håll dig uppdaterad!

Följ oss på FacebookSe våra bilder på InstagramPrenumerera på vår kanal på YouTube


Greg Scheu

Sök