Enemmän mukavuutta vähemmällä energialla

Uusien KNX-läsnäolotunnistimien läsnäolonilmaisimien ominaisuuksiin kuuluvat valonohjauksen lisäksi huonetermostaatti ja ilmanvaihdon aktivointikanava.

Artikkeli on julkaistu ABB Oy:n power-asiakaslehden numerossa 1/2015.

Huonetta lämmitetään ja tuuletetaan vasta, kun joku on läsnä. Valaistus aktivoidaan vasta, kun valaistusvoimakkuus laskee tietyn säädettävän arvon alle. Läsnäoloilmaisimet ovat kompakteja laitteita, eivätkä ne vaadi erillistä väyläliityntäosaa. Uudistetut KNX-läsnäolotunnistimet ovat pienempiä ja helpompia asentaa kuin aiemmat mallit.

Uuteen sarjaan kuuluu kolme laitetta: pienikokoinen ”mini”, normaalikokoinen ja korkean tilan liiketunnistin.

Läsnäolotunnistimista (korkean tilan liiketunnistinta lukuunottamatta) voi valita joko perus- tai premium-version. Perusmallissa on käytettävissä kaksi tunnistinkanavaa, kun taas premium-mallissa on käytettävissä neljä tunnistinkanavaa ja vakiovalo-ohjaus. Premium-malli sisältää myös huonetermostaattitoiminnon lämmityksen, jäähdytyksen ja ilmanvaihdon ohjauksen sekä logiikkalisätoiminnot.

Kaikki mallit on tarkoitettu kattoasennukseen ja ne voi asentaa joko uppoon tai pintaan pinta-asennuskoteloa käyttäen. Uppoasennuksessa ei käytetä rasiaa, vaan laite on jousikiinnitteinen.

Lisätietoja: Lars Sandström, p. 050 33 54 269Uusi KNX-läsnäolotunnistin on muotoiltu tyylikkääksi

Haku