ABB:n moottorimies sai kutsun Linnan juhliin

2012-12-05 - ABB:n Vaasan moottoritehtaan Mikko Vuodolla (28) on kunnia osallistua tänä vuonna itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle Presidentinlinnassa vaimonsa Maijan kanssa. Vuoto työskennellyt ABB Oy:n Motors and Generators -yksikössä Vaasassa, muun muassa koneenkäyttäjänä, vuodesta 2007. Tällä hetkellä hän on tuore tehtaan pääluottamusmies.

”Olihan tuo kutsun saaminen melkoinen pommi. Ensin en uskonut, mutta pakko se oli lopulta uskoa. Ensimmäistä kertaa tuli mieleen vaimon mantra: ”Mitähän sitä laittaisi päälle?” Hyvillä, mutta jännittynein mielin lähdemme kohti linnaa”, Mikko Vuoto kertoo.

ABB:ltä Mikko Vuoto valikoitui edustamaan tarmokkaan, ennakkoluulottoman ja aktiivisen työotteensa ansiosta. Hän on ollut kehittämässä moottoritehtaan tehokkuutta ja toimitusvarmuutta tehtaalla toteutetussa mittavassa operaatiossa, jonka tavoitteena on tehdä tehtaasta maailman paras.

Tämän vuotisen Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana on ”Suomalaisia tekoja ja työtä”. Teeman mukaisesti vastaanoton kutsuvieraissa on huomioitu henkilöitä, jotka tekojensa ja työnsä kautta ovat edistäneet Suomen ja suomalaisten hyvinvointia. Kutsuttujen joukossa on muun muassa työntekijöitä yli 50:stä eri ammattiryhmästä sekä yrittäjien edustajia pienyrittäjistä suuriin työllistäjiin, start-up- ja kasvuyrityksiin sekä maatalousyrittäjiin.