ABB toimittaa koko kaupungin kattavan langattoman verkon Venetsiaan

2013-10-21 - ABB toimittaa langattoman laajakaistaverkon Venetsian kaupunkiin Italiassa. Tehokas ja skaalautuva verkko tarjoaa ilmaisen Internet-yhteyden kaupungin asukkaille ja yrityksille sekä pientä maksua vastaan​​ 22 miljoonalle turistille, jotka vierailevat tässä Unescon maailmanperintökohteessa vuosittain.
ABB:n ratkaisu kykenee automaattisesti vaihtamaan kahden taajuuden välillä (2,4 ja 5 gigahertsin), mikä takaa maksimaalisen signaalivoimakkuuden ja jatkuvan yhteyden jopa kapeilla ja mutkaisilla ​​kujilla, joissa ei ole näköyhteyttä. Myös Venetsian vesireiteillä matkustavien on mahdollista käyttää verkkoa, sillä reitittimiä on sijoitettu vesibusseihin.

Langaton verkkoratkaisu kykenee käsittelemään yli 200 gigatavua tietoa ja 40 000 käyttäjää päivässä. Se on varustettu 200 langattomalla verkkoreitittimellä, jotka ABB:n omistama tietoliikenneratkaisuja tarjoava yritys TROPOS Networks on toimittanut. Reitittimet on sijoitettu erillisiin koteloihin, jotka sulautuvat kaupungin historialliseen arkkitehtuuriin.

Venetsian langaton verkkohanke on osa Rooman, Venetsian ja Sardinian saaren aloittamaa "Free ItaliaWifi” -hanketta, jonka tavoitteena on luoda langattomista laajakaistaverkoista koostuva valtakunnallinen verkosto. Aloite kattaa tällä hetkellä 41 verkkoa, 2130 WLAN-yhteyspistettä ja 427 000 jäsentä Italiassa.

ABB on langattomien laajakaistaverkkojen markkinajohtaja. Tarjoama sisältää luotettavia, turvallisia ja skaalautuvia langattomia verkkoja kenttäsovelluksiin useille teollisuudenaloille, kuten voimalaitoksiin, öljy-, kaasu- ja kaivosalalle sekä älykkäisiin sähköverkkoihin ja kaupunkeihin.

ABB (www.abb.fi) on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB:n palveluksessa on noin 145 000 henkilöä noin 100 maassa, joista Suomessa noin 6 600.

Haku