Teknologi fra ABB bidrar til å skape historie i de sveitsiske alper

2016-06-02 - Samtidig som Sveits 1. juni foretok den offisielle åpningen av verdens lengste jernbanetunnel, den 57 km lange Gotthard-tunnelen i de sveitsiske alper, innviet ABB en egen paviljong i Rynächt ved den nordlige tunnelåpningen, for å vise ABBs bidrag til det som beskrives som "århundrets prosjekt". Til stede under den høytidelige snorklippingen var ABBs styreformann Peter Voser og konsernsjef Ulrich Spiesshofer.

For å markere åpningen av tunnelen er det bygget opp to ABB-paviljonger, en i Rynächt og en i Pollegio ved sørenden av tunnelen. Utstillingene fokuserer på løsningene som ABB har bidratt med til tunnelen. ABB har levert kraftløsninger for hele 50 Hz-systemet til tunnelens infrastruktur samt kontrollsystemene til ventilasjonssystemet, som med sine 15,6 megawatt er det kraftigste i verden.Paviljongene viser også ABBs bidrag til infrastrukturen for Sveits' jernbanetunnelsystem gjennom mer enn hundre år og selskapets lange tilknytning til SBB (Swiss Federal Railways). BBC, et av ABBs morselskaper, elektrifiserte den opprinnelige Gotthard-jernbanetunnelen, som ble åpnet i 1882, samt Simplon- og Lötschberg-tunnelene på begynnelsen av det 20. århundre.

Etter innvielsen av paviljongen deltok ABB-delegasjonen, som også inkluderte Bernhard Jucker, regionssjef for Europa, og Remo Lütolf, administrerende direktør for ABB i Sveits, ved den offisielle åpningen av Gotthard-tunnelen, sammen med ledere fra Sveits' naboland og representanter fra den sveitsiske regjering.

Under helgen 4. og 5. juni vil ABB-paviljongene være åpne for allmennheten, som en del av spesialprogrammet for å feire åpningen av tunnelen, som er en viktig pulsåre i Europas voksende jernbanenettverk.

For mer informasjon om ABBs bidrag til Gotthard-tunnelen, besøk vår microsite Gottardo 2016.

Loading...Stay in the loop:

Follow us on TwitterGet LinkedInConnect on FacebookSubscribe on YouTube


SøkKONTAKT OSS