Förstklassigt hotell

Nya Clarion på Arlanda är ett förstklassigt hotell. Inte konstigt att hotellet också har installationsprodukter i ABB:s förstklassiga Impressivo-serie.

Det var ett omfattande uppdrag för Sallén Elektriska när Uppsalaföretaget 2010 fick i uppgift att förse hotellet med kraft, belysning, nätverk och tele.

40 000 arbetstimmar senare var Salléns installationsarbete nära nog klart.
"Vi fick de tomma ritningarna och den så kallade rambeskrivningen för installationerna. Vi har sedan ansvarat för hela projekteringen. Vi har haft 30 man på heltid här under ett och ett halvt år", berättar Jonas Åhman som lett Salléns arbete tillsammans med kollegan Stig-Olof Bergkvist.

ABB har levererat närmare 6 000 enheter och en mängd apparatdosor till hotellet. Större delen av enheterna är från designserien Impressivo:
"Det handlar främst om strömställare, vägguttag, dimrar samt kortläsare. Kraven på design har varit höga", säger Jonas Åhman.

Rummen på Clarion Arlanda andas lyx, bland annat tack vare strömställare från ABB.


Han tycker att leveranserna av ABB-materialet via grossisten Storel har funkat fint.
"Allt material har funnits på lager och varit tillgängligt. Det har gått fort och lätt att installera", menar Jonas Lindén.

Vi vandrar runt i den gigantiska kongresshallen medan Salléns projektledare på plats, Jonas Lindén, berättar om uppdraget:
"Mycket av vårt arbete gömmer sig i väggar och tak", avslutar han.

Läs hela artikeln i ABB Kunden nr 2/2013

FAKTA

Sallén Elektriska har funnits i Mälardalen sedan 1950 och har i dag 250 medarbetare. Huvudkontoret finns i Uppsala och företaget är en av marknadsledarna i Mälardalsregionen när det gäller kraft-, tele- och nätverksinstallationer.

ABB har levererat Busch-Jaeger installationsprodukter Impressivo Aluminium; strömställare, vägguttag, kortbrytare samt Busch-Jaeger installationsmaterial System IDEAL: apparatdosor, kopplingsdosor, takdosor med mera.

Sök