Fikk premie for hurtiglading nr 10.000

2013-05-08 - Det var Sven Erik Grunsbo og Marianne Helleberg som trillet inn til hurtiglading nummer 10.000 utenfor ABBs hovedkontor på Billingstad.

Sven Erik Grunsbo og Marianne Helleberg hadde tatt turen helt fra Sandefjord i sin Mitsubishi M-iEV for å være med i konkurransen om å bli ABBs «ladekunde» nummer 10.000. Statistikken gjelder ABBs tre egne hurtigladestasjoner i Bergen, Oslo og på Billingstad i Asker.

- Det var gøy, vi er selvsagt kjempefornøyde med å vinne konkurransen. Vi leste om det på elbilforeningen sine sider i går kveld. Da bestemte vi oss med en gang for å reise, smilte de to vinnerne, som fikk utdelt blomster, iPad Mini og andre premier av teknologisk rådgiver innen transport i ZERO, Benjamin Myklebust og administrerende direktør Steffen Waal i ABB.

ABB åpnet tre hurtigladere ved sine egne avdelinger for et knapt år siden, som har vært fritt tilgjengelig for bruk siden den gangen. Siden det ikke var mulig å vite eksakt når eller hvor lading nummer 10.000 ville finne sted, ble vinneren den første som ankom ladestasjonen på Billingstad etter kl 10.00 onsdag 8. mai 2013. Kvart over 10 kom Mitsubishien fra Sandefjord trillende med Grunsbo bak rattet.

- Vi klarte å kjøre helt hit uten å lade, men nå blir det fint å få litt påfyll før vi drar videre inn til Oslo. Jeg er veldig glad for denne ladestasjonen. Vi har nok vært her 30-40 ganger. Hurtigladestasjoner er alfa og omega for en elbilist, men vi skulle gjerne hatt noen flere i Vestfold, sier Sven Erik Grunsbo.

Paret fra Sandefjord er kjent for å være ivrige elbilister. De har kjørt 41.000 kilometer i M-iEVen på halvannet år og er trolig en av de få som drister seg til å kjøre til Spania med elektrisk bil.

- Vi har vært på turer helt ned til Malaga. Det går helt fint, og det er blant annet veldig godt med ladestasjoner både i Danmark og Tyskland. Men man må ha god tid og det er en fordel å planlegge turen nøye på forhånd, sier de to.

Benjamin Myklebust fra ZERO jobber til daglig med å fremme miljøvennlig transport og er imponert over «vågestykket» til de elbilglade vestfoldingene.

- Det er imponerende å reise så langt i elbil. Jeg synes det var utfordrende nok å kjøre elbil fra Oslo til Göteborg i fjor høst, men den turen viste med all tydelighet at vi trenger flere ladestasjoner, både hurtigladere og normalladere, sier Myklebust.


SøkKONTAKT OSS

 • Page information:
 • Arne Sigbjørnsen
 • Produktsjef for ladestasjoner
  Tlf. 51 48 90 86
  Mobil: 90 85 77 85
 • Peter Tubaas
 • Informasjonssjef
  Tlf. 22 87 46 33
  Mobil 91 70 55 31