ABB lanserer bransjeledende digitale løsninger med ABB Ability™

2017-03-14 - ABB lanserte i dag kommersielt ABB Ability, den bransjeledende porteføljeen av digitale løsninger, på ABB Customer World i Houston.ABB Abilitys smartsensorløsning for lavspenningsmotorer gir opptil 70 prosent redusert nedetid og øker forventet levetid med inntil 30 prosent. Ved å aksjonere på data for å optimalisere motorytelser reduseres energiforbruket med opptil 10 prosent.

Med lanseringen av over 180 løsninger og tjenester i dag, vil ABB frigjøre verdier for kundene i den fjerde industrielle revolusjonen, Industry 4.0. Ved å kombinere dyp bransjekunnskap med konnektivitet og det nyeste innen digitale teknologier og innovasjon, skaper ABB Ability kraftfulle løsninger og tjenester som løser reelle forretningsproblemer og gir oppnåelige forretningsmuligheter.

ABB Ability hjelper kunder innen kraft, vann og avløp, industri, transport og infrastruktur å utvikle nye prosesser og forbedre eksisterende ved å gi innsikt og optimalisere planlegging og styring for sanntidsoperasjoner. Resultatene kan deretter mates inn i styringssystemene for forbedre nøkkeltall som oppetid, hastighet og virkningsgrad.

Løsningene og tjenestene bygger på ABBs pionerteknologi og mer enn fire tiår med industrielt, digitalt lederskap. ABB Ability vil øke kundenes mulighet for innovasjon og dermed konkurransekraften i den fremvoksende digitale markedsplassen.

- Som en pioner innen ledende digitalløsninger, med en installert base på over 70 millioner tilkoblede enheter og 70 000 styringssystemer, er ABB i en unik posisjon for å støtte sine kunders digitale skifte, sier ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer.

- Med ABB Ability kombinerer vi ABBs komplette portefølje av digitale løsninger og tjenester. Vi skaper merverdi for kundene ved å kombinere ABBs bransjekunnskap, avansert konnektivitet og det nyeste innen digitale teknologier. Våre kunder kan med dette oppnå enestående forbedringer i operasjonelle ytelser og produktivitet.

Digitale løsninger i ABB Ability inkluderer overvåking og administrasjon av ytelser i utstyrstunge industrier, styringssystemer for prosessindustrier, fjernovervåkingstjenester for industrielle roboter, motorer og maskiner, styringssystemer for bygninger, nettverk for hurtiglading av elektriske kjøretøy og elektrifisering av offshore-plattformer. Andre løsninger er mer spesialiserte og dekker energistyring for datasentre og optimalisert navigasjon for skipsflåter, for å nevne noen.

Kunder som allerede benytter porteføljen av digitale løsninger, som nå inngår i ABB Ability, inkluderer noen av verdens ledende kraftselskap, produsenter og servicetilbydere, blant dem Shell, CenterPoint Energy, Con Edison, BASF, Royal Caribbean, Cargill, Volvo, BMW og mange andre.

ABB Abilitys neste-generasjons digitale løsninger og tjenester utvikles og bygges på Microsofts ledende Azure skyplattform, basert på et strategisk samarbeide med programvareselskapet.

- Implementering av våre løsninger på Azure betyr at vi kan utnytte fordelene med alle mulighetene i plattformen og legge til verdier med våre bransjespesifikke løsninger, sier ABBs digitalsjef Guido Jouret.

- Resultatet er at vi omgjør flere tiår med industriell bransjeekspertise innen programvaretilbud som våre kunder får tilgang til gjennom verdens største og mest avanserte digitale plattform. Fra å ha vært en skjult digital leder blir vi den foretrukne partneren for kunder som går i gang med et digitalt skifte. De kan nå få vite mer, gjøre mer og gjøre det bedre, sammen. Vi kan hjelpe dem å vurdere, automatisere, optimalisere og samhandle.

Blant de nye ABB Ability-innovasjonene som vises i Houston er:

 • ABB Ability System 800xA. En av løsningene i ABB Ability bygger på automatiseringsplattformen System 800xA. Select I/O (inngangs- og utgangsmoduler), et nytt tilskudd til System 800xA, er et redundant, Ethernet-basert singlekanals I/O-system. Det støtter ABBs neste-generasjons prosjektgjennomføringsmodell, Intelligent Project, som effektiviser automatiseringsprosjekter. Med Select I/O kan kundene gjennomføre store prosjekter på en raskere måte med færre kostnadsoverskridelser. I/O-modulene monteres i standard skap som gjør at montørene digitalt kan krysskoble signaler isteden for å bruke arbeidsintensive krysskoblingsskap. Såkalt „loop check”, kontroll av signalkablene for feltutstyret, kan gjøres før resten av styringssystemet leveres. Det minimaliserer innvirkning ved sene endringer og gjør at flere prosjektoppgaver kan gjennomføres i parallell.
 • ABB Ability Asset Health Center. Blant de første ABB Ability-løsningene som lanseres på Azure-plattformen er ABBs neste-generasjons utstyrsovervåkings- og adminastrasjonsløsning, Asset Health Center 3.0. Den har vært tilgjengelig siden januar 2017 og benytter prediktiv og normativ analyse og skreddersydde modeller for å identifisere og prioritere gryende vedlikeholdsbehov basert på sannsynlighet for at kritisk utstyr feiler.
 • ABB Ability Collaborative Operations. Den kraftfulle løsningen, som skaleres til mange bransjer, hjelper kundene å samhandle mer effektivt. Eksperter kan arbeide sammen på tvers av organisasjonsmessige barrier på samme data- og analyseplattformer. Løsningen fokuserer på resultater som økt produktivitet, færre utstyrsfeil, reduserte kostnader for vedlikehold og økning av den totale ytelsen av forretningsdriften. Dette kombineres med å maksimere datasikkerhet og beskyttelse av data, mennesker og utstyr på hvert nivå i integrasjonen. Løsningen har levert bærekraftige langtidsresultater for de første som tok den i bruk.
 • ABB Ability Digital Substation. ABBs digitale nettstasjon gir kunder i kraftsektoren uovertruffen kontroll og effektivitet. Den digitale nettstasjonen inneholder fiberoptiske strømsensorer og brytere som reduserer vedlikeholdsbehovet og behovet for konvensjonell kabling. ABB Ability tar dette flere steg videre ved å kombinere det nyeste elektriske utstyret med digitale sensorer og skytjenester. Resultatet er at nettoperatører kan foreta beslutninger basert på omfattende, oppdatert informasjon, samtidig som prediktive algoritmer kan forberede vedlikeholdsrutiner og administrasjon av utstyret.
 • ABB Ability Smart Sensor. Smartsensorløsningen, som ble lansert i fjor, kobler lavspenningsmotorer til det industrielle internettet, med kontinuerlig overvåking. Løsningen, som enkelt kan monteres på en motor, sender data om vibrasjon, temperatur, last og strømforbruk til skyen. Varsling genereres dersom en av parameterne avviker fra normen. Det gjør at operatøren kan foreta forebyggende tiltak før motoren feiler. Tidlige indikasjoner viser at smartsensorløsningen gir opp til 70 prosent redusert nedetid for motorer og øker forventet levetid med inntil 30 prosent. Ved å aksjonere på data for å optimalisere motorytelser reduseres energiforbruket med opptil 10 prosent.
Listen over innovative og alllsidige løsninger med ABB Ability fortsetter, med løsninger som ABB Ability Asset Insight, ABB Ability Ellipse Enterprise Asset Management programvare og ABB Ability Data Center Automation infrastruktur administrasjonsprogramvare. Med løsninger som disse og mange flere vil ABB Ability betjene kunder innen kraft, vann og avløp, industri, transport og infrastruktur. De bygger på kraften i den digitale revolusjonen ved å legge til rette for reduserte vedlikeholdskostnader, økt levetid for utstyret, mer effektiv drift, redusert miljøpåvirkning og bedre arbeidssikkerhet.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en pionér med ledende teknologi innen elektrifiseringsprodukter, roboter og drivsystemer, industriell automatisering og kraftnett, som betjener kunder innen energiforsyning, industri samt transport og infrastruktur over hele verden. I fortsettelsen av mer enn 125 års innovasjonshistorie, skriver ABB nå nye kapitler innen industriell digitalisering og er en drivkraft bak energiomstillingen og den fjerde industrielle revolusjonen. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 132 000 ansatte. www.abb.no

SøkKONTAKT OSS

 • For mer informasjon, kontakt:
 • Media Relations
 • Tlf. +41 43 317 6568
 • ABB Ltd.
  Affolternstrasse 44
  8050 Zürich