АББ и Флуор установяват глобално партньорство за изпълнение на проекти за електрически подстанции

2016-10-04 - Цюрих, Швейцария, 4 Октомври, 2016
  • Партньорството комбинира лидерската позиция на АББ на пазара с електрически технологии с опита в управлението на големи инженерингови проекти, доставка и строителство на Флуор (Fluor)
  • Партньорството предоставя нови възможности за растеж и за двете компании

АББ и Флуор установяват глобално стратегическо партньорство в световен мащаб за изпълнение на големи ключови проекти за инженеринг, доставка и строителство на електрически подстанции. Чрез комбиниране на водещата световна технология на АББ и лидерската си позиция в преноса и разпределението на електроенергия, и опита на Флуор в изпълнението на големи проекти, партньорството ще допринесе за посрещане на нуждата от безопасни, надеждни и съвременни електрически подстанции.

“Горди сме да си сътрудничим с Флуор и да посрещнем възможностите на продължаващата Енергийна революция и свързаните с нея инвестиции в енергийните мрежи. Заедно, ние възнамеряване да развием своя бизнес като се допълваме и предоставяме на клиентите си уникални услуги, каза Изпълнителният директор на АББ Улрих Шписхофер. Стратегически партньорства като това са основен стълб на нашата стратегия „Следващо ниво“ и ще допринесат за растеж, като в същото време ще намалят риска.

Подстанциите са ключови елементи в енергийната инфраструктурата, които улесняват ефективния пренос и разпределение на електроенергия. Те контролират и защитават електрически потоци, свързват електрическите централи към преносната мрежа, както и към крайните потребители.

„Новото стратегическо партньорство между Флуор и АББ се очаква да донесе уникална синергия за нашите клиенти“, каза Дейвид Сийтън, председател и главен изпълнителен директор на Флуор. „Този подход е пример за нашия фокус върху предлагането на уникални интегрирани решения за нуждите на нашите клиенти“.

АББ е световен лидер в производството на въздушни изолирани, газоизолирани и хибридни подстанции с нива на напрежение до 1200 кV. Тези подстанции улесняват ефективния и надежден пренос и разпределение на електроенергия с минимално въздействие върху околната среда. Те обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти, както и различни сектори, включително железопътен транспорт, градски транспорт и възобновяеми енергийни източници.

"Това глобално партньорство с Флуор засилва нашия стратегически фокус върху разработването на нови бизнес модели, като едновременно с това продължаваме да трансформираме бизнеса и да осигуряваме повишена стойност на клиентите", каза Клаудио Факчин, Президент на дивизия Енергийни Мрежи.


За АББ

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен световен лидер в продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. През последните повече от четири десетилетия, АББ създава бъдещето на промишлената дигитализация. С повече от 70 милиона устройства свързани в мрежа от над 70 000 инсталирани системи за управление във всички сегменти на нашите клиенти, АББ е лидер в Енергийната и Четвъртата Индустриална Революции. С наследство от над 130 години, АББ оперира в повече от 100 държави с около 135 000 служители. www.abb.com

За Флуор

Fluor Corporation е глобална компания за инженеринг, изпълнение, строителство и поддръжка, която проектира, строи и поддържа ефективни обекти за своите клиенти в шест континента. За повече от един век, Флуор служи на своите клиенти като доставя иновативни и интегрирани решения по целия свят. С централа в град Ървинг, Тексас, Флуор е се нарежда под номер 155 от 500 от списъка на списъка FORTUNE с общи приходи от $ 18,1 милиарда през 2015 г. и с повече от 60,000 служители в цял свят. За повече информация, моля посетете www.fluor.com или Twitter @ FluorCorp.

Повече информация

Това съобщение за медиите включва прогнозна информация и изявления, както и други изявления относно перспективите за нашия бизнес, включително и тези в разделите на тази публикация, озаглавена "Ускоряване на инерция в оперативно съвършенство", "ABB Следващо ниво 2015-2020 г., "Оперативна EBITA% - 2015-2020 обособени цели" и "разпределение на капитала". Тези твърдения се базират на текущите очаквания, оценки и прогнози за факторите, които могат да повлияят върху бъдещето ни представяне, включително глобалните икономически условия, икономическите условия на регионите и отраслите, които са основни пазари за АББ. Тези очаквания, оценки и прогнози обикновено са идентифицират чрез изявления, съдържащи думи като "очаква", "вярва", "оценява", "цели", "планира", "вероятно е", "възнамерява" или други подобни изрази. Въпреки това, има много рискове и несигурности, много от които са извън нашия контрол, които могат да причинят различия между действителните резултати и прогнозната информация, предоставена в това съобщение за пресата, както и такива които биха могли да повлияят на способността ни да се постигнем една или всички поставени цели.

SearchCONTACT US

  • Информация за страницата:
  • Връзка с медиите в АББ
  • Сансвато Дас, Антонио Лиджи, Доменико Трунцелито, Сандра Виснер
    +41 43 317 65 68