ABB visar framtidens elnät via digitala lösningar på Elfack 2017

2017-05-04 - ABB satsar stort på Elfack den 9-12 maj och har mässans största monter på över 500 kvadratmeter, centralt i B-hallen (B04:22). Företaget presenterar framtidens teknik för elnät, industrier och städer med fokus på digitala lösningar, under samlingsnamnet ABB Ability™.

ABB:s monter innehåller flera intressanta produkter, lösningar och nyheter. Läs gärna mer om alla dessa på abb.se/elfack. Bland annat så visas ABB Ability™ Smart Sensor som låter motorn tala om när den behöver service, ABB-free@home wireless som gör hemautomation enklare än någonsin, digitala kontrollanläggningar för det smarta elnätet, myABB som är kundernas sammanlänkande portal för ABB:s webbtjänster samt den tvåarmade roboten YuMi.

Maria, Eriksson, projektledare för Elfack på ABB.
ABB Ability är samlingsbegreppet för ABB:s digitalt uppkopplade enheter, system och tjänster som används i syfte att öka produktiviteten, halvera underhållskostnaderna och minska energianvändningen.

"I ABB:s monter kan besökarna se in i framtiden genom att utforska nya digitala lösningar för den smarta staden, för framtidens elnät samt för ett smartare underhåll av industrin. Det behövs lösningar som i större utsträckning använder digitala tekniker och tjänster som talar om för oss när produkterna och systemen är i behov av underhåll, uppgraderingar eller utbyte”, säger Maria Eriksson, projektledare för Elfack på ABB.

Flera spännande seminarier
ABB deltar i flera av de olika forum som mässan erbjuder; Forum för kraft, Power Circle Summit samt E-smart, och anordnar också egna seminarier. Några exempel:.
  • ”Anslutning av lågspänningsnät till molnet genom Internet of Things.”
  • ”Nytta, möjligheter och utmaningar med framtidens digitala kontrollanläggningar.”
  • ”Ökad investeringsnytta genom nya kompakta standardiserade stationer med digitala ställverk.”
  • ”Vad kan energisidan lära av Industri 4.0?”
  • ”ABB Ability™ och eMobility – en spännande kombination!”
  • ”Moderna diagnostikmetoder som hjälp till ett bättre underhåll av motorer och generatorer”
  • ”Framtidssäkra dina DC-drivsystem med nya DCS880”

Johan Söderström, vd för ABB Sverige, medverkar i konferensen Power Circle Summit, parallellt med Elfack, i ett samtal om hållbara energisystem - en hjärtefråga för ABB. Han är övertygad om att framtidens energikunder allt oftare blir “prosumenter” som aktivt vill medverka i energiproduktionen och som vill kunna styra sin egen energikonsumtion med nya digitala lösningar.

Guidade visningar
Varje dag ordnar ABB också guidade visningar i montern för kunder och studenter. De får då en genomgång av alla nyheter med hjälp av företagets experter.

Mer information finns på abb.se/elfack.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är en pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar, motorer och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 132 000 medarbetare. www.abb.com

I Sverige har ABB ungefär 8 600 medarbetare och finns på cirka 30 orter. Svenska ABB är en ledande leverantör av produkter och system för kraftöverföring samt process- och industriautomation. Stora verksamhetsorter är Västerås med cirka 4 000 medarbetare och Ludvika med cirka 2 700 medarbetare.

För mer information kontakta:
ABB Sverige
Maria Eriksson, projektledare Elfack
Tel. 021-32 30 18
maria.eriksson@se.abb.com
Christine Gunnarsson, presschef
Tel. 021- 32 32 32
press@se.abb.com


SökVILL DU VETA MER?