Koncernchef Joe Hogan lämnar ABB av privata skäl

Datum för hans avgång inte beslutat; efterträdare kommer att presenteras inom kort
ABB:s koncernchef Joe Hogan har beslutat att lämna ABB av privata skäl.

Det är ännu inte bestämt vilket datum han slutar. Hogan kommer att fortsätta leda ABB till dess att en efterträdare har presenterats. Han kommer att säkerställa att det blir en smidig övergång.

”Joe är en skicklig och framgångsrik koncernchef. Han har gjort ett fantastiskt jobb med att leda företaget genom en av de djupaste ekonomiska kriserna i mannaminne. ABB är idag i en mycket bättre position än när han tillträdde för fem år sedan”, säger Hubertus von Grünberg, styrelseordförande för ABB. ”Jag vet att det har varit ett svårt beslut för Joe och styrelsen beklagar uppriktigt att han lämnar företaget.”

Joe Hogan tillträdde som koncernchef för ABB i september 2008. Under hans ledning har ABB investerat runt 20 miljarder dollar för att stärka företaget. Betydande investeringar har gjorts i förvärv samt forskning och utveckling för att säkerställa ABB:s tekniska ledarskap inom kraft och automation.

”Under Joes ledarskap har ABB:s konkurrenskraft förbättrats betydligt genom kraftfulla investeringar för att främja tillväxt och innovation, och genom noggrann kostnadskontroll”, tillägger von Grünberg.

”Jag har meddelat styrelsen att jag har beslutat att lämna ABB. Det har varit ett svårt beslut eftersom jag lämnar en stark och skicklig koncernledning och styrelse bakom mig, vilkas stöd jag alltid har kunnat lita på. Jag ser fram emot att säkerställa en smidig övergång med så lite påverkan som möjligt på den positiva utvecklingstakt som ABB har etablerat”, säger Joe Hogan.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare.


För mer information kontakta:

Media Relations:
Thomas Schmidt,
Antonio Ligi
(Zurich, Schweiz)
Tel: +41 43 317 6568
media.relations@ch.abb.com

Joe Hogan

Sök