ABB juhlii 125-vuotista historiaansa Suomessa

2014-08-29 - ABB juhlii 125-vuotista historiaansa Suomessa. Strömberg, ABB:n edeltäjä Suomessa, perustettiin heinäkuussa 1889. Tänä päivänä Suomen ABB on globaali sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtiö, joka toimii yli 30 paikkakunnalla Suomessa. Henkilöstön määrä on 5 500 ja vuoden 2013 liikevaihto 2,3 miljardia euroa.


“Suomen ABB on kehittänyt sähkövoima- ja automaatioteknologiaa 125 vuoden ajan. Tänä päivänä yhtiö on dynaamisimpia ja menestyneimpiä maayhtiöitämme ja panostamme tulevaisuudessakin innovaatioihin ja tuotantoon Suomessa”, ABB-yhtymän pääjohtaja Ulrich Spiesshofer sanoo.

”125 vuoden sitoutuminen asiakkaiden palvelemiseen ja innovatiivisten ratkaisujen kehittämiseen on luonut meille vahvan aseman markkinoilla. Teemme päättäväisesti työtä Strömbergin perinnön jatkamiseksi ja huippuluokan ratkaisujen kehittämiseksi asiakkaillemme”, Suomen ABB:n toimitusjohtaja Tauno Heinola sanoo.

Suomen ABB tarjoaa asiakkailleen ratkaisuja voimansiirtoon ja -jakeluun, kiinteistöautomaatioon, kestävään liikenteeseen, uusiutuviin energiatuotantomuotoihin sekä teollisuusautomaatioon ja meriteollisuuteen.

Suomen ABB:llä on merkittävä globaali rooli ABB-yhtymässä. Useita yhtiön avainteknologioista ja liiketoiminnoista, kuten energiatehokkaat pienjännitetaajuusmuuttajat ja Azipod®-ruoripotkurijärjestelmät, johdetaan Suomesta. Suomalaisia innovaatioita ovat myös vedenalaiset muuntajat sekä sähköverkon automaatio.

Suomen ABB:n henkilöstöstä yli 800 työntentelee tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä. Yli 190 miljoonan euron vuosittaisella tuotekehityspanostuksella Suomen ABB on yksi ABB-yhtymän tuotekehityskeskuksista ja Suomen toiseksi vahvin tuotekehittäjä vuonna 2013.

Yhtiö panostaa myös koulutukseen ja työllistää vuosittain noin 1000 kesätyöntekijää. Suomen ABB onkin insinööriopiskelijoiden suosituimpia työnantajia Suomessa.

Helsingissä sijaitsevan taajuusmuuttajaliiketoiminnan merkitys energiatehokkuuden parantamisessa ja ympäristövaikutusten vähentämisessä on merkittävä: vuonna 2013 ABB:n asentama taajuusmuuttajakanta säästi energiaa 310 terawattituntia, mikä vastaa noin 90 miljoonan eurooppalaisen kotitalouden vuosittaista energiankulutusta.

ABB (www.abb.fi) on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB:n palveluksessa työskentelee 100 maassa yli 150 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5 500.


Seuraa ABB:tä sosiaalisessa mediassa

Seuraa ABB:tä TwitterissäTutustu ABB:hen SlidesharessaSeuraa ABB:tä FacebookissaKatso ABB-videoita YouTubessa