ABB sähköistää maailman suurimman sellutehtaan prosessit Indonesiassa

2014-08-25 - ABB on allekirjoittanut sopimuksen uuden sellutehtaan prosessien sähköistyksestä. Etelä-Sumatraan Jadi Mulyan kylään Indonesiaan rakennettavasta tehtaasta tulee valmistuessaan maailman suurin sellutehdas.
ABB:n toimitus sisältää muun muassa keskijännite- ja pienjännitekojeistot, jakelumuuntajat, moottorit ja taajuusmuuttajat sekä koko projektin johdon. Projekti toteutetaan yhdessä ABB:n Singaporen yksikön kanssa. Taajuusmuuttajat toimitetaan maailman suurimmalta taajuusmuuttajatehtaalta Helsingin Pitäjänmäeltä. Projektia johdetaan ABB:ltä Vaasasta.

Suomen ABB:llä on kymmenien vuosien kokemus laajoista sellu- ja paperiteollisuuden toimituksista maailmanlaajuisesti. Vastaavia projekteja on toimitettu Aasiaan, Afrikkaan, Australiaan ja Etelä-Amerikkaan viimeisimpänä toimitus Stora Enson sellutehdashankkeeseen Uruguayhin.

”Tämänkaltaisten jättiprojektien johtaminen vaatii vahvaa erityisosaamista, josta ABB:llä on näyttöä yli kahdenkymmenen vuoden ajalta. Osaava projektijohto yhdistettynä teknologiajohtajan tuotteisiin ja paikalliseen tukeen maailmanlaajuisesti on yhdistelmä, joka on vakuuttanut asiakkaamme”, liiketoimintayksikön johtaja Heikki Vepsäläinen ABB:ltä sanoo.

Uusi sellutehdas tulee tuottamaan noin 2 miljoonaa tonnia sellua vuodessa. Kaupallinen tuotanto käynnistyy vuonna 2016.

ABB (www.abb.fi) on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB työllistää 100 maassa noin 150 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5 500.

HakuYHTEYDENOTTO