ABB Better World kampány: globális felmérés egy jobb világért!

Vajon melyek változó világunk globális megatrendjei, és milyen lépéseket szükséges tennünk, hogy elegendő energiához férhessünk hozzá a jövőben is? Az ABB szeretné megismerni az energetikai szakemberek véleményét, ezért egy globális online felmérést indított az abb.com-on, így az ABB “Better World” kutatásában most bárki segíthet véleményével a jövőnk alakításában. A felmérésről és a tavalyi eredményekről - amely 123 000 válaszadó véleménye - olvashattok a cikkben.
Az ABB Better World kampány alapja egy energiafelmérés, amely a jövő energia lehetőségeire és korlátaira helyezi a hangsúlyt. Az abb.com oldalon található Better World portálon egy kérdőívet tölthetnek ki az érdeklődő szakemberek. Az idei, októberben kezdődött felmérés 2013. január közepén, a davosi Világgazdasági Fórumot követően zárul le.


Ezt a felmérést immáron második alkalommal végzi az ABB. A tavaly őszi kampány során az abb.com oldalon feltett kérdésekre 123.000-en adtak választ a világ számos országából, köztük az Egyesült Államokból, Európából, Brazíliából és Kínából. Most bárki megismerheti az eredményeket, amelyek energetikai szakemberek, kormányzati tisztviselők, pénzügyi vezetők, és a nagyközönség véleménye alapján születtek.

A felmérés korábbi eredményei:

Megújuló energiák
A válaszadók 56%-a támogatja, hogy a kisüzemi szél- és napenergia termelés adókedvezményben részesüljön. A jelenlegi szabályok alapján a megújuló energiaforrásokon alapuló villamosenergia-termelést több mint duplájára kell növelni 2035-ig. Ez az elvárás azonban magasabb is lehet a jövőben, ha a kormányok további intézkedéseket tesznek az alacsony szintű károsanyag-kibocsátás támogatására – az IEA (Nemzetközi Energia Ügynökség) előrejelzése szerint.

E-mobilitás
Az emberek 55%-a ért egyet azzal, hogy az elektromos járművek számára szükséges infrastruktúra kiépítése állami támogatásban részesüljön.A kisüzemi villamosenergia-termelés és az intelligens hálózatok megjelenése lehetővé teszi, hogy a háztartások fogyasztásában szerepet kapjon a megújuló energia. Az elektromos járművek egyre nagyobb száma növeli a töltési megoldások iránti globális keresletet, köztük a hálózatot támogató magasan fejlett felügyeleti rendszerekét és szoftverekét.

Urbanizáció
A válaszadók 42%-a véli úgy, hogy elkerülhetőek lesznek az áramszünetek az elkövetkező 20 évben. Az áramellátó rendszer rendkívül gyorsan fejlődik: egyrészről igény van arra, hogy a megtermelt energia egyre nagyobb mennyiségben származzon megújuló forrásból, másrészt az energia sokkal produktívabb felhasználása is felgyorsítja az intelligens villamosenergia-hálózatok fejlődését.

Energiahatékonyság
A felmérésben résztvevők 53%-a tartaná jó megoldásnak, ha kötelező energetikai értékelést írnának elő az ipari szereplők számára. Ezek a vállalatok a világ teljes energiafogyasztásának mintegy 33 százalékáért felelősek. Az energia kétharmadát mindössze hat feldolgozó iparág fogyasztja el: vas és acél, olaj és gáz, vegyi és petrolkémiai, nemfém ásványi anyagok, cellulóz-és papíripar, valamint színesfémek.

Az ABB Better World weboldalán található esettanulmányokból bárki megismerheti azokat a technológiákat és megoldásokat, amelyek segítségével sikeresen nézhet szembe az emberiség a ma és a holnap kihívásaival.

További információ: http://www.abb-betterworld.com/en/
KeresésKAPCSOLAT