ABB vinde business-ul său de cabluri la NKT Cables

Zurich, Elveţia, 21 septembrie 2016
 • Puncte forte complementare pentru a crea un jucător lider în industria cablurilor
 • ABB şi NKT Cables semnează un acord de parteneriat strategic pe termen lung
 • Vânzarea are o valoare totală de 836 m EUR (US$934m)
 • Vânzarea demonstrează angajarea ABB pentru gestionarea unui portofoliu activ

NKT Cables achiziţionează business-ul ABB de cabluri de înaltă tensiune la nivel mondial, cu o valoare totală de 836 milioane euro (US$934 milioane). Cablurile de înaltă tensiune sunt componente cheie în cadrul reţelelor de energie dezvoltate durabil, utilizate pentru transmiterea unor cantităţi mari de energie electrică pe distanţe lungi. Business-ul face parte din cadrul diviziei ABB de Reţele Energetice, care trece actualmente printr-o transformare strategică.

NKT Cables proiectează, produce şi furnizează cabluri pentru soluţii de joasă, medie şi înaltă tensiune, în special în domeniul curentului alternativ (AC). Compania are unităţi de producţie majore în Europa şi China, precum şi birouri de vânzări în întreaga lume şi are un număr de aproximativ 3200 angajaţi. În 2015 veniturile companiei au fost de 1.2 miliarde euro.

“Combinăm două portofolii puternice de cabluri puternic înrădăcinate într-un patrimoniu nordic comun care vor devein mai competitive pe o scară mai largă aflându-se în portofoliul NKT Cables, menţinând în acelaşi timp accesul la aprovizionare printr-un parteneriat strategic pe termen lung,” a spus Ulrich Spiesshofer, CEO al ABB. “Combinaţia dintre sistemul nostru de business de nişă în domeniul cablurilor şi puterea NKT Cables demonstrează angajamentul nostru în managementul unui portofooliu activ, un element cheie al Strategiei noastre pentru Nivelul Următor.”
Tehnologia ABB de înaltă tensiune şi producţia, precum şi amprenta de service sunt complementare cu activităţile NKT Cables, făcând combinaţia ideală de business pentru a veni în întâmpinarea unei cereri tot mai mari la nivel global pentru cabluri de transport a energiei electrice pe distanţe mari. Se aşteaptă ca scara operaţională combinată şi îmbinarea celor două business-uri să condcă la un serviciu mai bun pentru clienţii globali.

“Business-ul ABB de cabluri de înaltă tensiune va conferi maximă competitivitate portofoliului nostru şi ne va aduce un mod de operare de nivel mondial. Vom utiliza tehnologia, competenţa în domeniu precum şi forţa de muncă calificată pentru a creşte acest business.” A spus Michael Hedegaard Lyng, Preşedinte şi CEO pentru NKT Cables. “Aşteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm parteneriatul nostru pe termen lung care va deservi proiecte viitoare în toată lumea.“

Business-ul ABB de cabluri oferă soluţii la cheie incluzând design, inginerie, furnizare, instalare, punere în funcţiune şi service. Acesta a avut venituri independente de US$524 milioane în 2015, are în jur de 900 angajaţi şi facilităţi de fabricaţie de ultimă oră şi centre de cercetare dezvoltare pentru cabluri submarine şi subterane în Karlskrona, Suedia. Transferul de active include de asemenea o nouă navă pentru instalarea cablurilor submarine, aflată la acest moment în faza de construcţie. Cu experienţă de peste un secol, business-ul serveşte o gamă largă de aplicaţii şi a pus în funcţiune sute de legături de current alternativ şi continuu în întreaga lume.

“Ca parte a parteneriatului strategic, ABB şi NKT Cables vor conlucra la proiecte viitoare în vederea accesării oportunităţilor pieţei în zone care implică interconexiuni submarine şi linii de transport pentru Curent Continuu”, a spus Claudio Facchin, Preşedinte ABB pentru Divizia Reţele Energetice. “Această tranzacţie va simplifica şi eficientiza portofoliul diviziei Reţele Energetice.”

Tranzacţia este preconizată a se finaliza în Q1 2017, în funcţie de obţinerea tuturor documentelor legale necesare pentru finalizare. Goldman Sachs a acţionat în calitate de consultant financiar exclusiv pentru ABB iar Freshfields Bruckhaus Deringer în calitate de consilier legal.
În cadrul Capital Markets Day care va avea loc pe 4 octombrie 2016, ABB va prezenta un raport cu privire la progresul Strategiei pentru Nivelul Următor, incluzând revizuirea portofoliului său strategic pentru divizia Reţele Energetice
ABB (www.abb.com) este lider global în tehnologiile energetice şi de automatizări care per-mit clienţilor din domeniul utilităţilor, industriei, transporturilor și infrastructurii să îşi îmbunătăţească performanţele, diminuând impactul asupra mediului inconjurător. Grupul de companii ABB operează în aproximativ 100 ţări, având in jur de 135,000 angajati.

Notă importantă despre informaţii anticipate

Acest comunicat de presa include informatii si declaratii anticipate. Aceste declaratii se bazeaza pe asteptari, estimări și proiecții actuale și sunt în general identificabile prin afirmații care conțin cuvinte, precum "se așteaptă", "se crede", "se estimează", "ținte", "planuri", "anticipează", "este probabil" sau expresii similare. Cu toate acestea, există mai multe riscuri si incertitudini, dintre care multe sunt in afara controlului nostru, care ar putea determina rezultatele noastre efective sa fie în mod considerabil diferite faţă de informațiile oferite anticipat și de declaraţiile făcute în acest comunicat de presa, inclusiv factori care pot fi discutaţi din când în când, in dosarele ABB Ltd cu U.S. Securities and Exchange Commission, incluzând rapoartele sale anuale privind Formularul 20-F. Deşi ABB Ltd consideră că așteptările sale reflectate în orice astfel de declaratie prospectivă se bazeaza pe ipoteze rezonabile, nu se poate da nici o asigurare că aceste aşteptări vor fi atinse.

CautareCONTACT

 • Page information:
 • Media Relations
 • Saswato Das,
  Antonio Ligi, Domenico Truncellito, Sandra Wiesner
  +41 43 317 65 68

ATTACHMENTS