ABB reduserer i marinevirksomheten

2017-02-16 - Et krevende marked gjør at ABB i Norge må gjennomføre ytterligere kapasitetstilpasninger.

De ansatte i avdeling Marine i ABB i Norge ble informert på et allmøte 16. februar 2017 om at virksomheten reduserer bemanningen med inntil 20 fast ansatte, i tillegg til en reduksjon i bruken av eksterne ressurser.

Nedbemanningen gjelder først og fremst ABBs marineavdeling på Billingstad i Asker, men også Ulsteinvik vil bli berørt.

Årsaken er et svært anstrengt marked for virksomheten som i all hovedsak leverer elektriske fremdriftssystemer til olje- og gassrelaterte fartøyer.

- Vi beklager at vi nok en gang må redusere bemanningen, og vi vil anstrenge oss for at prosessen skal håndteres på en så ryddig og skånsom måte som mulig for de berørte. Dette er en vanskelig situasjon, men det er helt nødvendig at vi tilpasser oss de vedvarende utfordrende markedsforholdene i vår bransje, sier Sindre Sætre, leder for Marine i ABB i Norge.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en pionér med ledende teknologi innen elektrifiseringsprodukter, roboter og drivsystemer, industriell automatisering og kraftnett, som betjener kunder innen energiforsyning, industri samt transport og infrastruktur over hele verden. I fortsettelsen av mer enn 125 års innovasjonshistorie, skriver ABB nå nye kapitler innen industriell digitalisering og er en drivkraft bak energiomstillingen og den fjerde industrielle revolusjonen. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 132 000 ansatte. www.abb.no

SøkKONTAKT OSS

  • For mer informasjon:
  • Sindre Sætre
  • Direktør Marine and Ports
    Tlf. 70 11 41 96
    Mobil 99 27 21 64