HH Ferries som elektrifierats av ABB vinner prestigefyllda utmärkelsen Baltic Sea Clean Maritime Award 2017

2017-06-15 - Den prestigefyllda utmärkelsen Baltic Sea Clean Maritime Award 2017 har tilldelats HH Ferries Group för elektrifieringen av färjorna Tycho Brahe och Aurora, ett arbete som har utförts av ABB.


Färjorna är de största helt elektrifierade och de första som använder ABB:s innovativa automatiserade laddningsarmar som är placerade på kajkanten i hamnarna i Helsingborg och Helsingör. Tycho Brahe planeras att tas i drift den 20 juni.

De båda färjorna kommer att vara helt batteridrivna på den cirka 4 km långa rutten och årligen frakta mer än 7,3 miljoner passagerare och 1,8 miljoner fordon. Den nya batteridrivna lösningen bidrar till att minska de totala utsläppen i fartygsflottan med över 50 procent från de idag dieseldrivna fartygen.

ABB har levererat de första automatiserade laddstationerna på kajkanten i båda hamnarna med en industrirobot för att optimera uppkopplingstiden och maximera laddningsperioden.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 132 000 medarbetare. www.abb.com

För mer information kontakta:

Media Relations
Tel: +41 43 317 65 68
media.relations@ch.abb.com
ABB Ltd
Affolternstrasse 44
CH-8050 Zurich, Schweiz