АББ посочена за една от най-етичните компании в света от институт „Етисфера”

АББ получава признание за лидерство в етичното поведение и управление.
Цюрих, Швейцария, 21 март, 2014 – АББ, групата компании за енергетични и автоматизационни технологии, е спомената от институт „Етисфера” - независим изследователски център, промотиращ най-добрите практики в корпоративната етика и управление, в неговия списък с най-етичните компании в света за 2014 година.

Това е втората поредна година, в която АББ бива призната от този институт, оценяващ организации, които продължават да вдигат летвата по отношение на етичното лидерство и корпоративно поведение. Според „Етисфера”, отличените компании разбират корелацията между етика, репутация и ежедневните взаимодействия с техния бранд.

“Отново сме много доволни от напредъка, който постигнахме в етичното лидерство в нашите работни процеси и организация,” каза главният изпълнителен директор на АББ Улрих Шписхофер. “Етичното лидерство е ключът към дългосрочния успех на АББ и ето защо сме много горди, че „Етисфера” признава това.”

“Ние искаме да интегрираме етичното лидерство дълбоко в нашата организация. Нашата интеграционна програма разчита на местните управленски звена да дават пример,” добави Даян дьо Сен Виктор, Главен съветник на АББ и член на Изпълнителния комитет. “Всички местни мениджъри трябва да поемат отговорност за етичното лидерство и корпоративното поведение, за да е сигурно, че етичното послание идва от същия човек, който определя бизнес целите.”

Оценяването за „Най-етична компания на света” се базира на рамката за етичен коефициент на институт „Етисфера”, която е разработвана години наред с цел да предостави средство за оценка на работата на дадена организация по обективен, последователен и стандартизиран начин. Събраната информация предоставя по-скоро изчерпателни примери от дефинитивни критерии на основни компетенции, отколкото всички аспекти на корпоративното управление, риск, устойчивост, съответствие и етика. Рамката на етичния коефициент и методология е била определена, проучена и прецизирана от експертните съвети и мнения, събрани от мрежата от мисловни лидери на „Етисфера”, както и от Консултативната комисия по методология на „Най-етичната компания в света”.

“Цялата общност на най-етичните компании на света вярва, че клиенти, служители, инвеститори и регулатори ценят високо доверието и това, че етиката и доброто управление са ключът към спечелването му,” сподели главният изпълнителен директор на „Етисфера”, Тимъти Ерблич. „АББ става част от изключителна общност, отдадена на стимулиране на изпълнението чрез водещи бизнес практики. Поздравяваме всички в АББ за това изключително постижение.”

Резултатите се генерират в пет ключови категории: програма по етика и съответствие (25%), репутация, лидерство и иновации (20%), управление (10%), корпоративно гражданство и отговорност (25%), и култура на етиката (20%).

Целият списък на най-етичните компании в света за 2014 може да бъде открит на: http://ethisphere.com/worlds-most-ethical/wme-honorees/.

Научно-изследователският институт „Етисфера” е водеща международна консултативна организация, посветена на прогресивното разработване и споделяне на най-добрите практики в бизнес етиката, корпоративната социална отговорност, борбата с корупцията и устойчивостта. Списание „Етисфера”, което публикува световно признатата класация „Най-етичните компании в света”, е тримесечното издание на института. „Етисфера” предоставя единствените верификации от трети страни на програми за съответствие и етични култури, които включват: сертификация Ethics Inside®, Верификация „Лидер по съответствие” (Compliance Leader Verification™) и Верификация за програма за борба с корупцията (Anti-Corruption Program Verification). Повече информация за институт „Етисфера”, включително класификационни проекти и членство, може да бъде намерена на адрес: http://www.ethisphere.com.


АББ (www.abb.com) е лидер в производството на технологии за енергетично и автоматизирано оборудване, които дават възможност на битови и промишлени клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. Групата от компании АББ развива дейност в около 100 държави и разполага с близо 150 000 служители.

Следете ни на:

Follow us on TwitterGet LinkedInConnect on FacebookSubscribe on YouTube

SearchCONTACT US

 • Информация за страницата:
 • Media Relations
 • ABB Corporate Communications, Zurich
  Thomas Schmidt, Antonio Ligi
  Antonio Ligi
  Tel: +41 43 317 6568

  ABB Ltd
  Affolternstrasse 44
  CH-8050 Zurich, Switzerland