H ABB συμμετέχει στο πρόγραμμα Nobel International Partners

2018-09-17 - Τα καινοτόμα βήματα της ΑΒΒ στους τομείς της επιστήμης και της μηχανικής και η αφοσίωσή της στην έρευνα, την καινοτομία και την εκπαίδευση, αποτελούν τη βάση μιας νέας, παγκόσμιας συνεργασίας με τον οργανισμό Nobel.
Η ABB συμμετέχει πλέον σε μία επιλεγμένη ομάδα καινοτόμων εταιρειών, προκειμένου να γίνει “Nobel International Partner”. Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί σε συνεργασία με τη Nobel Media, το παγκόσμιο σκέλος του Ιδρύματος Nobel (Nobel Foundation) με έδρα τη Στοκχόλμη, του οποίου τα ετήσια βραβεία στη Φυσική, τη Χημεία και σε άλλα επιστημονικά πεδία επιδοκιμάζουν τις πιο ρηξικέλευθες ανακαλύψεις σε όλο τον κόσμο.

Ως Nobel International Partner, η ABB δεσμεύεται ότι θα μεταδώσει τη μεγάλη της εμπειρία στην επιστήμη, την καινοτομία και την έρευνα στα παγκόσμια προγράμματα της Nobel Media, τα οποία επεκτείνουν την εμβέλεια του βραβείου Νόμπελ σε εκατομμύρια φοιτητές, υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και διανοούμενους σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η Nobel Media και η ABB χαρακτηρίζονται από μια βαθιά δέσμευση για την καινοτομία και τη δύναμη των ιδεών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ABB Ulrich Spiesshofer και συνέχισε, «Θεωρούμε πολύ σημαντική την ευκαιρία που μας δίνεται να προβάλλουμε το πρωτοποριακό έργο των βραβευμένων με Νόμπελ, να πανηγυρίσουμε για την επιστήμη και τις ανακαλύψεις της, και να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά των πρωτοπόρων. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με τη Nobel Media και να εμπλέξουμε τους πελάτες και τους εργαζόμενούς μας σε όλο τον κόσμο σε αυτή τη συναρπαστική συνέργεια».


Από αριστερά: ο Δ/νων Σύμβουλος της Nobel Media, Mattias Fyrenius, ο Executive Director του Ιδρύματος Nobel, Lars Heikensten, ο Ulrich Spiesshofer, Δ/νων Σύμβουλος της ΑΒΒ και ο Johan Söderström, Δ/νων Σύμβουλος της ABB Σουηδίας.

Τα προγράμματα προβολής που οργανώνει η Nobel Media περιλαμβάνουν εμπνευσμένες εκδηλώσεις, ψηφιακά μέσα ενημέρωσης, καθώς και ειδικές εκθέσεις και δραστηριότητες, που σχετίζονται με τoυς εκατοντάδες βραβευμένους με Νόμπελ από το 1901, αλλά και την κληρονομιά του Alfred Nobel, του Σουηδού χημικού, μηχανικού και εφευρέτη του 19ου αιώνα, προς τιμήν του οποίου καθιερώθηκε ο θεσμός των εν λόγω βραβείων. Οι δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετάσχει η ABB περιλαμβάνουν τα Nobel Prize Dialogues – τις ετήσιες εκδηλώσεις σε διάφορες πρωτεύουσες ανά τον κόσμο, όπου συγκεντρώνονται Νομπελίστες, μελετητές, εφευρέτες και άλλοι μεγάλοι στοχαστές, για να συζητήσουν και να αναζητήσουν λύσεις σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα παγκοσμίως.

«Πιστεύουμε ότι, συνεργαζόμενοι με την ΑΒΒ, μπορούμε προσελκύσουμε το ενδιαφέρον και την αφοσίωση μεγαλύτερης μερίδας του κοινού», δήλωσε ο Mattias Fyrenius, Διευθύνων Σύμβουλος της Nobel Media. «Και νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι σημαντικό για την ABB και για τη Nobel Media. Και πιστεύω πραγματικά ότι είναι σημαντικό και για την ανθρωπότητα».Ο Johan Söderström, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒΒ Σουηδίας, η οποία ήταν η έδρα της ASEA - του «Α» στην ABB πριν από τη συγχώνευσή της με την Brown Boveri Ελβετίας το 1987 - δήλωσε ότι αυτή η συνεργασία με τη Nobel έχει ιδιαίτερη σημασία για την εταιρεία. "Η συνεργασία με έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της χώρας μας είναι ένα προνόμιο για όλους εμάς στην ABB. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συμμετάσχουμε σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες μαζί με τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου και θα ενισχύσουμε τη δέσμευσή μας στην επόμενη γενιά των οραματιστών που θα ηγηθούν στα πράγματα».

Η ABB, ως Nobel International Partner, συμμετέχει σε μια επιλεγμένη ομάδα πολυεθνικών εταιρειών, όπως οι 3M, Ericsson, Scania και Volvo Cars, που είναι γνωστές για τη δέσμευσή τους στην έρευνα, την τεχνολογική καινοτομία, την εκπαίδευση, τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευθύνη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Nobel Media, μπορείτε να επισκέπτεστε τον δικτυακό τόπο nobelprize.org.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ