ABB voimalla Australian LNG-markkinoille

2012-12-20 - ABB toimittaa yli 1000 räjähdysvaarallisiin tiloihin kehitettyä moottoria useille kaasukentille Australiaan. Yksi kentistä on maailman ensimmäinen kelluva nesteytetyn maakaasun lautta. Moottorikauppa on ABB:lle merkittävä päänavaus uutta teknologiaa edustaviin kelluviin lauttoihin.

ABB toimittaa yli 1000 räjähdysvaarallisiin tiloihin kehitettyä moottoria useille kaasukentille Australiaan. Yksi kentistä on maailman ensimmäinen kelluva nesteytetyn maakaasun (FLNG = Floating Liquefied Natural Gas) lautta Australian rannikolla. Meren pohjasta pumpattava maakaasu jäähdytetään kelluvalla lautalla –162 asteeseen, jolloin kaasu nesteytyy ja tiivistyy 600-kertaisesti - 600 litraa maakaasua yhdeksi litraksi nesteytettyä kaasua. Neste kuljetetaan lautalta erityisillä nesteytetyn maakaasun kuljetukseen kehitetyillä säiliöaluksilla markkinoille.

Moottorikauppa on ABB:lle merkittävä päänavaus uutta teknologiaa edustaviin kelluviin nesteytetyn maakaasun lauttoihin. Kelluvat lautat mahdollistavat kaasuntuotannon myös kaukana avomerellä, jonne putkistojen ja pumppaamojen rakentaminen ei olisi taloudellisesti kannattavaa. Aiemmin kaasu on ennen nesteytystä pumpattu maissa olevaan laitokseen.

”Australian LNG-markkina on vahvassa kasvussa. Kelluva ratkaisu tulee yleistymään sen kiistattomien talous- ja ympäristöhyötyjen vuoksi. Tämä avaa ABB:lle maailman johtavana moottorivalmistajana merkittäviä mahdollisuuksia myös tulevaisuudessa”, markkinointipäällikkö Jussi Alahuhtala ABB:ltä sanoo.

ABB:n räjähdysvaarallisten tilojen erikoismoottorit on räätälöity öljy- ja kaasu- ja kemianteollisuuden vaativiin sovelluksiin. Kaupan sisältämät korkean hyötysuhteen moottorit valmistetaan ABB:n tehtaalla Vaasassa. Toimitukset tapahtuvat syksyn 2012 ja alkuvuoden 2013 aikana.

ABB on maailman johtava pienjännitteisten räjähdysvaarallisten tilojen moottorivalmistaja. Vaasan moottoritehtaalla on maailmanlaajuinen vastuu tästä tuotealueesta ABB-yhtymässä.

ABB (www.abb.fi) on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB:n palveluksessa työskentelee noin 100 maassa yli 145 000 henkilöä, joista Suomessa lähes 7 000.

ABB on maailman johtava moottorivalmistaja. Kaupan sisältämät korkean hyötysuhteen moottorit valmistetaan ABB:n tehtaalla Vaasassa.

HakuYHTEYDENOTTO

  • Lisätietoja:
  • Jussi Alahuhtala
  • p. 050 33 42650


    Harri Mykkänen
    p. 050 33 42703