ABB:lle 30 miljoonan dollarin kauppa pohjoismaisen HVDC-yhteyden uudistamisesta

2017-07-12 - ABB Ability MACH -valvontajärjestelmä tehostaa Ruotsin ja Tanskan välisen Konti-Skan-voimansiirtoyhteyden energianvaihtoa.
ABB on saanut noin 30 miljoonan Yhdysvaltojen dollarin arvoisen tilauksen Ruotsin Svenska Kraftnätiltä ja Tanskan Energinetiltä. ABB uudistaa Konti-Skanin suurjännitteisen tasavirtaisen (HVDC) voimansiirtoyhteyden valvonta- ja suojausjärjestelmän uusimmalla ABB AbilityTM MACHTM -teknologialla. Tilaus on kirjattu vuoden 2017 toiselle neljännekselle.

Konti-Skan-voimansiirtoyhteys rakennettiin 52 vuotta sitten Ruotsin ja Tanskan välisen sähkönvaihdon ensimmäiseksi sähköverkkoyhteydeksi. Yhteys tarjosi jaetun sähköverkon edut ja HVDC-järjestelmän lisäominaisuudet, joiden avulla uusiutuvan vesivoiman ja tuulivoiman vaihto on ollut mahdollista vuosikymmenten ajan. ABB:n uusin MACH-valvonta- ja suojausjärjestelmä lisää HVDC-yhteyden käyttöikää, ja sen kehittynyt digitaalisuus tehostaa edelleen sähkön saatavuutta sekä sähköverkon luotettavuutta ja tehokkuutta.

Edistynyt ABB Ability MACH -järjestelmä toimii HVDC-yhteyden aivoina: se ohjaa, valvoo ja suojaa sähköasemien pitkälle kehitettyä teknologiaa ja varmistaa luotettavuuden ja tehokkuuden. Järjestelmä sisältää edistyneet vianhavainto- ja kauko-ohjaustoiminnot.

“On hienoa soveltaa uusinta ABB Ability MACH -valvontateknologiaamme tämän alkuperäisen HVDC-voimansiirtoyhteyden uudistamiseen. Uusittu yhteys lisää energiakauppaa ja uusiutuvien energioiden vaihtoa ja tuo puhdasta ja toimitusvarmaa sähköä kuluttajien käyttöön”, sanoo ABB:n Power Grids -divisioonan johtaja Claudio Facchin. ”Tämä projekti kuvastaa hyvin palveluliiketoimintaan ja digitaaliseen teknologiaan liittyvää strategista painopistettämme. Se vahvistaa johtavaa asemaamme HVDC-markkinoilla ja HVDC-teknologian haluttuna kumppanina, kun otetaan käyttöön vahvempi, älykkäämpi ja ympäristöystävällisempi sähköverkko.

Konti-Skan rakennettiin kahdessa vaiheessa: vuonna 1965 valmistui Konti-Skan 1 ja vuonna 1988 Konti-Skan 2. ABB:n teknologian ansiosta nämä kaksi toimivat yhtenä järjestelmänä. Täydellinen järjestelmän uusinta sisältää korvaavan valvontajärjestelmän. ABB on johtava toimija suurissa HVDC-uusinnoissa ja on toimittanut eri puolille maailmaa toteutuksia, joissa on hyvin vähäisiä häiriöitä voimantuotannossa.

HakuYHTEYDENOTTO