ABB și Aibel formeazг un parteneriat pentru conexiuni eoliene оn afara țгrmului

2016-10-05 - Zurich, Elveția, 4 octombrie 2016
  • Aibel urmează să preia responsabilitatea la cheie pentru inginerie, achizitii și construcție pentru platforme în afara țărmului (off-shore)
  • ABB urmează să se focalizeze pe livrarea de tehnologie esentiala pentru înaltă tensiune și curent continuu

Astăzi, Aibel și ABB au anunțat un parteneriat strategic pentru livrarea de soluții de integrare pentru energie eoliană în afara țărmului de ultima generatie. ABB se va focaliza pe tehnologia pentru înaltă tensiune și curent continuu (HVDC) dovedită a sa, în timp de Aibel va prelua responsabilitatea la cheie pentru inginerie, achizitii și construcție (EPC) pentru proiectare, construcție instalarea și punerea în funcțiune a platformelor în afara țărmului. Parteneriatul va combina competentele cheie ale celor două companii pentru livrarea de soluții de cea mai bună clasă. Partenerii vor colabora la proiectarea, ingineria și optimizarea conexiunilor eoliene în afara țărmului.

„Suntem mândri să fim parteneri cu Aibel pentru abordarea oportunităților vaste ale actualei Revoluții Energetice care are loc și ale investițiilor în infrastructura energetică. Împreună, intenționăm să creștem afacerile noastre prin completarea reciprocă a punctelor tari ale fiecăruia în servicii pentru clienți unice pentru proiecte eoliene”, a spus CEO al ABB Ulrich Spiesshofer. ”Parteneriate strategice ca acestea reprezinta un stâlp central al strategiei noastre de Nivel Următor și ne ajută să continuăm creșterea în timp ce atenuăm riscurile.”

Integrarea energiei generate în afara țărmului de ferme eoliene în rețele de energie electrică naționale necesită o inginerie complexă. O parte cheie este conversia energiei electrice din curent alternativ (CA) în curent continuu (CC) pentru transmitere cu pierderi reduse, adeseori pe distanțe lungi, pentru conectarea fermelor eoliene situate departe cu rețeaua de pe țărm. Această energie electrică CC este convertită ulterior în CA o dată ce ajunge pe țărm și este distribuită apoi pentru consum. Sistemul HVDC încorporează tehnologie sofisticată pentru asigurarea integrării optime a energiilor regenerabile intermitente și comanda fluxurilor de energie. Partea din afara țărmului a sistemului HVDC este găzduită pe o platformă proiectată special.

„Suntem încântați să semnăm acest acord de cooperare cu ABB. Atât ABB cât și Aibel au un istoric dovedit in a oferi solutii de ultima generatie in zonele lor de expertiza. Am lucrat împreună cu succes înainte și sunt convins că prin punctele tari combinate ale noastre vom fi o forță conducătoare demnă de a se ține cont de ea”, a spus Jan Skogseth, Președinte și CEO al Aibel.

HVDC rămâne tehnologia preferată pentru transmiterea de cantități mari de energie, pe distanțe lungi intr-un mod eficient si sigur și este ideală pentru integrarea de surse de energie îndepărtate precum energia eoliană din afara țărmului. ABB a avut pionieratul tehnologiei în urmă cu peste 60 de ani și a dezvoltat în continuare tehnologia în anii 1990 prin introducerea soluției de convertor cu sursă de tensiune (VSC) denumită HVDC Light. ABB este lider de piață în HVDC, cu o capacitate instalată de peste 120 000 Megawați - de-a lungul bazei instalate la nivel global. Acesta include 18 dintre cele 24 de proiecte HVDC puse în funcțiune la nivel global.

„Proiectele de transport al energiei eoliene sunt în mod inerent complexe ca natură, derulând tehnologii de ultima ora, iar ABB a dobândit o experiență semnificativă în acest domeniu. Acest parteneriat cu Aibel ne va ajuta să echilibrăm competențele specializate ale ambelor companii și să sporim valoarea totală a propunerii noastre pentru clienți” a spus Claudio Facchin, Președintele Diviziei Rețele Energetice. Aceasta întărește strategia noastră de Nivel Urmator prin focalizarea pe punctele esentiale ale tehnologiei noastre precum HVDC și construirea unor noi modele de business, în timp de urmărim oportunități de creștere profitabile.”

Despre ABB
ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este un lider în tehnologie de pionierat în produsele electrice si energetice, robotică și mișcare, automatizare industriala si retele electrice deservind clienți în domeniul utilităților, industriei transporturilor și infrastructurii la nivel global. De mai mult de patru decenii, ABB scrie viitorul digitalizării industriale. Cu mai mult de 70 de milioane de dispozitive conectate prin intermediul bazei sale instalate de peste 70.000 de sisteme de control pe toate segmentele de clienți, ABB este poziționat în mod ideal, pentru a beneficia de cea de-a patra Revolutie Industriala si Energetica. Cu o moștenire de mai mult de 130 de ani, ABB operează în mai mult de 100 de tari, avand aproximativ 135.000 de angajați. www.abb.com

Despre Aibel
Aibel AS are circa 5 000 angajati și este implicată în sectoarele petrolului, gazelor și energiilor regenerabile, conferind soluții de inginerie, construcție, îmbunătățire și întreținere. Societatea are două șantiere de construcții: unul în Haugesund, Norvegia și celălalt în Tailanda. Șantierul Haugesund a fost inaugurat în urmă cu peste 100 de ani și astăzi este cel mai mare șantier de construcții din Norvegia.

Notă importanta cu privire la informații de perspectiva
Acest comunicat de presa include informatii anticipative si declaratii. Aceste așteptări, estimări și proiecții sunt în general identificabile prin declarații care conțin cuvinte, cum ar fi "se așteaptă", "crede", "estimează", "obiective", "planuri", "este probabil", "intenționează" sau expresii similare. Cu toate acestea, există mai multe riscuri si incertitudini, dintre care multe sunt in afara controlului nostru, care ar putea determina rezultatele noastre efective sa difere semnificativ de informatii si declaratii anticipative facute in acest comunicat de presa si care ar putea afecta capacitatea noastră de a realiza oricare sau toate din țintele noastre declarate. Cu toate ABB Ltd consideră că așteptările sale reflectate în orice astfel de declaratie prospectivă se bazeaza pe ipoteze rezonabile, nu se poate da nici o asigurare că aceste așteptări vor fi atinse.

CautareCONTACT

  • Page information:
  • Media Relations
  • Saswato Das,
    Antonio Ligi, Domenico Truncellito, Sandra Wiesner
    +41 43 317 65 68

ATTACHMENTS