ABB:ltä innovatiivinen energian varastointiratkaisu tuulivoimapuistoon Isoon-Britanniaan

2017-09-04 - ABB toimittaa tanskalaiselle DONG Energylle kahden megawatin Battery Energy Storage System (BESS) -järjestelmän, joka asennetaan tukemaan sähkönsiirtoa Liverpoolin lähellä toimivan Burbo Bankin tuulivoimapuistoon. ABB:n akkujärjestelmä optimoi uusiutuvan energian käytön ja parantaa verkon vakautta ja sähkön laatua.Vuodesta 2007 toimineen Burbo Bankin tuulivoimapuiston yhteenlaskettu teho on 90 MW, mikä riittää kattamaan jopa 80 000 kodin energiantarpeen. Kyseessä on ensimmäinen merellä toimiva tuulipuisto, joka käyttää tämäntyyppistä varastointijärjestelmää taajuuden vakauttamiseen Ison-Britannian sähköverkossa.

Ison-Britannian sähköverkko toimii 50 Hertzin taajuudella. Verkon taajuus on riippuvainen tehonsyötön ja kuorman välisestä tasapainosta. Jos verkkoon liitetään paljon tuulivoimaa, jonka määrä vaihtelee, järjestelmä monimutkaistuu syötön näkökulmasta. Tuloksena voi olla taajuusvaihteluita, jotka vaikuttavat sähköverkkoon ja sitä kautta myös kuluttajiin. ABB:n BESS-järjestelmä auttaa vakauttamaan verkon taajuuden ja parantaa tuulivoimapuiston kykyä tuottaa luotettavaa sähköenergiaa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä ratkaisuun, jonka avulla verkkoon saadaan puhdasta tuulienergiaa vaarantamatta verkon vakautta ja kuluttajasähkön laatua”, sanoo ABB:n High Voltage Products -liiketoiminnan johtaja Giandomenico Rivetti. ”Energian varastointi on avainroolissa sähköverkkojen kehityksessä. Se on myös strateginen painopistealue, jolla haluamme vahvistaa asemaamme eturivin kumppanina vahvempaa, älykkäämpää ja vihreämpää sähköverkkoa rakennettaessa.”

”Verkolta vaaditaan yhä enemmän joustavuutta. Vähähiilisen energian johtavana toimittajana haluamme olla mukana tekemässä älykkäitä energiajärjestelmiä ja vakauttamassa sähköverkkoa”, sanoo DONG Energyn kumppanuussuhteista, yritysostoista ja käyttöomaisuudesta vastaava johtaja Ole Kjems. ”ABB:n kanssa kehitetty innovatiivinen ratkaisu on hyvä esimerkki siitä, miten viemme visiotamme käytäntöön.”

DONG Energy on yksi Pohjois-Euroopan johtavista energiakonserneista. Sen pääkonttori on Tanskassa. Yhtiöllä on 6 200 työntekijää, joista 900 Isossa-Britanniassa. Yhtiö kehittää, rakentaa ja operoi tuulivoimapuistoja, tuottaa voimalaitoksissa sähkö- ja lämpöenergiaa ja toimittaa energiaa tukku-, yritys- ja yksityisasiakkaille.

ABB on johtava teknologian edelläkävijä, jonka tarjonta kattaa niin sähköistystuotteet, robotit ja liikkeenohjauksen kuin teollisuusautomaation ja sähköverkkoratkaisut. Asiakkaat ovat maailmanlaajuisesti teollisuus-, energia-, liikenne- ja infrastruktuurialoilla. Yli 125-vuotias ABB on mukana edistämässä teollisuuden digitalisaatiota, energiajärjestelmän murrosta ja neljättä teollista vallankumousta. ABB toimii yli 100 maassa ja yhtiöllä on noin 132 000 työntekijää. www.abb.com

HakuYHTEYDENOTTO