АББ България представя нов изпълнителен директор

Марсел ван дер Хук поема ролята на изпълнителен директор за България

Марсел ван дер Хук, Изпълнителен директор на АББ България

Считано от 1 януари 2018 година, Марсел ван дер Хук е назначен като изпълнителен директор за България и наследява Екехард Нойрайтер, който ръководеше успешно компанията в продължение на пет години и поема нови отговорности в АББ Груп.

Марсел ван дер Хук притежава бакалавърска научна степен по електроинженерство от Ротердамския университет в Холандия. Женен е и има две деца.

От 1994 до 2005 година той работи на различни позиции в АББ в различни държави в областта на общото управление, продажби и бизнес развитие. През 2005 година той се присъединява към АББ България, отговаряйки за направеление Продукти ниско напрежение, в това число завода в гр. Петрич и организацията по продажбите. През 2007 г. той е назначен за регионлен мениджър на две дивизии от клъстера България, Румъния, Молдова – дивизиите за продукти ниско напрежение и автоматизация и дискретни процеси.

През 2011 година г-н Ван дер Хук се присъединява към АББ Словакия като изпълнителен директор и успешно ръководи компанията в страната в продължение на над шест години. По време на неговия престой на длъжността, АББ Словакия успява да разшири дейността си в много посоки, в това число роботика, енергетика, автоматизация и услуги. Много клиенти от сферата енергетиката, промишлеността и инфраструктурата, както и електроразпределителни дружества избраха продуктовите решения и услуги на АББ, получавайки по-добра производителност, значително намаляване на енергийното си потребление и разходите по обслужване. Освен това, АББ подпомага словашката инфраструктура в областта на соларните ВЕИ, технологиите за бързо зареждане на електрически превозни средства и има инсталирани над 2000 индустриални робота, с което помага на компаниите да оперират безопасно и по-ефективно.

АББ разполага с над 2 500 служители в България и развива дейност с централен офис в София и четири клона в страната. Две от производствените бази на АББ се намират в гр. Раковски и произвеждат електрически компоненти ниско и средно напрежение. Другите две производствени бази се намират в гр. Петрич – за продукти ниско напрежение, и в гр. Севлиево – за продукти високо напрежение. Компанията разполага и със сервизен център за турбокомпресори в гр. Варна.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 130-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация и е двигател на Енергийната и Четвъртата индустриална революции. В качеството си на основен партньор на Формула Е, изцяло електрическият международен клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електическата мобилност отвъд възможното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 136 000 служители. www.abb.com 

SearchCONTACT US

ПРИКАЧЕНИ ФАЙЛОВЕ: