ABB ja Efora lahjoittivat joulutervehdysvarat Lastenklinikoiden Kummeille

2012-12-10 - ABB Oy ja Efora Oy ovat lahjoittaneet vuoden 2012 joulutervehdysvarat Lastenklinikoiden Kummeille. Lastenklinikoiden Kummit käyttää lahjoituksen hapetuskoneen hankintaan.

ABB Oy ja Efora Oy lahjoittivat 24 000 euroa Lastenklinikoiden Kummien kautta Helsingin lastenklinikalle. Lahjoitus on jatkoa viime vuotiselle ABB:n lahjoitukselle.

Lastenklinikoiden Kummit ry käyttää lahjoituksen ECMO (extracorporeal membrane oxygenation)-hapetuslaitteen hankintaan. Koneella tuetaan potilaan hengitystä ja verenkiertoa.

"Aloimme keskustella uuden ECMO-laitteen hankinnasta keväällä 2011. Toivomme, että saamme uuden laitteen nyt kevään aikana, sillä Suomessa on toistaiseksi vain yksi lapsille soveltuva ECMO-laite. ECMO-hoidolle ei tietyissä sairauksissa ja tilanteissa ole vaihtoehtoa", kertoo osastonylilääkäri Paula Rautiainen Helsingin lastenklinikalta.

"Teho-osastomme potilaat tulevat joka puolelta Suomea, muun muassa sydänvikaisten lasten hoito on keskitetty meille. Lahjoitus kohdistuu siis toimintaamme valtakunnallisesti."

Lastenklinikoiden Kummit ry on vuonna 1993 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, joka tukee Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa Oulussa, Helsingissä, Kuopiossa, Tampereelle ja Turussa.

Joulukamppis 2012
ABB:n Service-liiketoiminnan johtaja Kai Olá (oik).) ja markkinointipäällikkö Marja Hawas (toinen oik.) luovuttivat sekin Helsingin lastenklinikan ja Lastenklinikoiden Kummien edustajille, teho-osastosta vastaavalle osastonylilääkäri Paula Rautiaiselle (toinen vas.) ja projektipäällikkö Susanna Laurilalle Lastenklinikoiden Kummit ry:stä. (kuva: Matti Hannula)

Haku