ABB utser Signe Åkerblom till Årets Teknolog 2014 – vinner sommarjobb

2014-03-07 - Signe Åkerblom från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm är Årets Teknolog 2014. Utmärkelsen delades ut under Nordens största event inom Employer Branding, Universum Awards, på Berns Salonger i Stockholm den 6 mars. Priset delas ut av teknikföretaget ABB.
Signe Åkerblom utnämns till Årets teknolog för att hon har en uppenbar passion för teknik som tydligt visar sig i en naturlig delaktighet och drivkraft i diskussioner tillsammans med andra. Diskussionerna förs med stora portioner glädje och nyfikenhet, där egna argument läggs fram på ett väl underbyggt sätt samtidigt som hon lyhört lyssnar in och tar till sig andras åsikter.

”Signe har mod att våga ifrågasätta och har en stark vilja att påverka framtidens energiteknik. Detta kombinerat med en positiv attityd och en stark relationsskapande förmåga gör att vi utnämner Signe Åkerblom till Årets Teknolog 2014”, säger Åsa Jackson, kvällens prisutdelare och personaldirektör för ABB Sverige.

"Jag är glad, överraskad och otroligt tacksam över den möjlighet som öppnas för mig i samband med utmärkelsen. Jag är också förväntansfull inför att få delta i projekt med inriktning mot energi. Jag ser fram emot att vara en del av ABB under sommaren och lära mig mer om den spännande teknik som finns i företaget tillsammans med nya kollegor", säger Signe Åkerblom som läser Hållbar energiteknik vid KTH.


Signe Åkerblom från KTH är Årets Teknolog 2014.

Sommarjobb en unik möjlighet att få inblick
Priset består förutom utmärkelsen även av ett sommarjobb på ABB:s enhet Substations i Västerås. I år har ABB nämligen valt att byta ut den traditionella utlandsresan mot ett skräddarsytt sommarjobb på företaget och Signe Åkerblom kommer att få plocka ihop sina egna arbetsuppgifter utefter sina intresseområden. När sommarjobbet presenterades under finalistdagen för Årets Teknolog meddelades att det kan innehålla allt ifrån konstruktion och projektledning till försäljning och inköp. Det finns även goda möjligheter att följa med ut på anläggningsplatser och att få delta i ledningsgruppsmöten för att exempelvis se hur beslut fattas.

Förslaget togs emot med stor entusiasm av finalisterna och flera nämnde att det var en unik och eftertraktad möjlighet att få en inblick i vad den framtida yrkesrollen som ingenjör kan innebära.

"Vi är glada att få vara en del av Årets teknolog 2014 och få det här tillfället att visa upp vår verksamhet för en representant från den kommande generationens ingenjörer. Vår önskan med sommarjobbet är att låta Signe ta del av Substations spännande verksamhet från så många perspektiv som möjligt, från projektledning till drifttagning hos kund”, säger Henrik Granström, personalchef på Substations.

För trettonde året i rad anordnades Universum Awards av företaget Universum. Priset Årets Teknolog delas sedan 2007 ut av teknikföretaget ABB.


ABB behåller sin andra plats bland attraktiva arbetsgivare
Även ABB fick ta emot pris under Universum Awards. Då Sveriges teknologstudenter rankar sina framtida ideala arbetsgivare hamnar teknikföretaget ABB på andra plats, endast Google kommer före. Det innebär att ABB befäster sin starka ställning bland teknologstudenter och behåller sin andraplats från förra året.

ABB Sverige (www.abb.se) har 9 200 medarbetare och finns på 30 orter. Företaget är en ledande leverantör av produkter och system för kraftöverföring samt process- och industriautomation. Stora verksamhetsorter är Västerås med cirka 4 300 medarbetare, Ludvika med cirka 2 800 medarbetare och Karlskrona med cirka 800 medarbetare.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har runt 150 000 medarbetare.


För mer information kontakta:
ABB Svergie
Christine Gunnarsson
Presschef
Tel: 021-32 32 32

press@se.abb.com