ABB laajentaa Azipod®-potkurilaitetuotantoaan Suomessa

2014-09-01 - ABB laajentaa Azipod®-ruoripotkurijärjestelmien tuotantoa Haminaan. Yhtiö ottaa käyttöön Haminan satamassa sijaitsevan tuotantolaitoksen, jossa tullaan valmistamaan Azipod-potkurilaitetekniikkaa.
"Näemme paljon mahdollisuuksia erityisesti risteilyalussektorilla ja arktisessa merenkulussa. Alusten polttoainetehokkuutta ja merenkulun turvallisuutta parantaville ratkaisuille on kysyntää. Tuotannon laajennus turvaa kapasiteettiamme kysynnän kasvaessa”, liiketoimintajohtaja Juha Koskela ABB:ltä sanoo.

”ABB:n sijoittuminen Haminaan tuo koko seudulle merkittävää teknologista huippuosaamista ja uutta liiketoimintaa, joka sopii hyvin Kotkan-Haminan seudun vahvuuksiin. Sijoittuminen luo hyviä yhteistyömahdollisuuksia seudulla jo toimiville yrityksille. Haminan Hailikarin tuotantolaitoksen vapautuneet tilat sopivat erinomaisesti ABB:n käyttöön”, iloitsee Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n toimitusjohtaja Hannu Karavirta.

Viimeksi ABB investoi Azipod-potkurilaitetuotantoon vuonna 2007, kun se rakensi kokonaan uuden tehtaan ja toimitilat Helsingin Vuosaareen. Yhtiö on keskittänyt suurten yli 6 megawatin Azipod-ruoripotkureiden valmistuksen Suomeen. Suomen lisäksi ABB:n Azipod-ruoripotkureita valmistetaan vain Shanghaissa, Kiinassa.

Toiminta Haminan tuotantolaitoksella käynnistyy joulukuun alussa. ABB tulee työllistämään Haminassa arviolta 20 henkilöä.

Suomen ABB:llä on maailmanlaajuinen vastuu meriteollisuuden ratkaisujen tutkimuksesta, tuotekehityksestä ja toimituksista ABB:llä. Maailmanlaajuisesti ABB:n liiketoiminta meriteollisuudelle työllistää yli 1 700 henkilöä 19 maassa. Suomessa liiketoiminta työllistää 350 henkilöä.

Azipod-ruoripotkurijärjestelmä säästää polttoainetta jopa 20 prosenttia perinteisiin potkureihin verrattuna. Azipod-potkurilaitteita on myyty yli 350 yli 150 laivaan.

ABB (www.abb.fi) on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB:n palveluksessa työskentelee 100 maassa yli 150 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5 500.

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

Azipod®-potkurilaite on Suomen ABB:n Marine & Cranes -liiketoiminnan keihäänkärkituote. Kuvassa jäävahvistettuja Azipod-yksiköitä.

HakuYHTEYDENOTTO