ABB vie älykkään kodin käyttökokemuksen aivan uudelle tasolle Amazon- ja Sonos-ratkaisujen avulla

2017-09-07 - Markkinoiden johtavat Amazon Alexa -järjestelmän kotiautomaatiotoiminnot ja Sonosin langaton äänijärjestelmä parantavat entisestään ABB Ability™ -älykotitarjoaman ABB-free@home-kodinohjausta.ABB julkisti tänään yhteistyönsä Amazon- ja Sonos-yhtiöiden kanssa Berliinin IFA-messuilla, jotka ovat Euroopan johtavat viihde-elektroniikka-alan messut. Yhteistyön myötä kuluttajat voivat ohjata jopa 65:tä toimintoa, kuten valaistusta, kaihtimia, hälytysjärjestelmää ja lämmitystä. Ohjaus tapahtuu ABB-free@home-kodinohjauksen avulla ohjauspaneelin, tabletin tai älypuhelimen kautta. Myös etäohjaus on mahdollista. Amazon Alexa- ja Sonos-ratkaisut on integroitu samaan avoimeen kodinohjausjärjestelmään.

ABB on markkinoiden kärjessä ABB Ability™ -tarjoamallaan, johon kuuluu verkkoon kytkettyjä ja ohjelmistoja tukevia ratkaisuja. Ne on kehitetty koti- ja taloautomaation monia eri sovelluksia varten. ABB ryhtyy yhteistyöhön muiden markkinajohtajien kanssa, jotta kuluttajat saavat integroidun kokemuksen ja mahdollisuuden ohjata kaikkein uusinta mukavuusteknologiaa. Valot voi sytyttää ääniohjauksella Alexan kautta, tunnelmaan voi vaikuttaa usean huoneen äänijärjestelmän ohjauksella ja energiatehokkuuteen voi vaikuttaa valaistuksen, lämmityksen ja kaihtimien ohjausasetuksilla.

Integraatio Amazonin toimittaman Alexan kanssa tukee 65 toiminnon ääniohjausta ABB-free@home-järjestelmässä sekä myABB Living Space -online-alustan että -sovelluksen kautta. ABB tarjoaa oman ääniohjaustoimintonsa kuluttajille, jotka eivät halua tehdä investointia Alexaan.

Sonos-kaiuttimia voidaan ohjata ABB-free@home-sovelluksella, ABB-free@home-painikkeilla ja ABB-free@home-näytöllä. Käyttäjät voivat muodostaa kaiutinryhmiä, toistaa, pysäyttää, vaimentaa ja ohittaa musiikkikappaleita, säätää äänenvoimakkuutta sekä integroida suosikkimusiikkinsa ennalta valittuihin tunnelmatiloihin.

ABB:n Electrification Products -divisioonan johtaja Tarak Mehta kertoo: ”ABB-free@home-tuoteperheen ansiosta olemme todellisia edelläkävijöitä älykkäiden kotien alalla, jolla ABB Ability voi tuoda digitalisaation hyödyt kuluttajien saataville kaikkialla. Olemme avanneet tien entistä edullisemmille ja helppokäyttöisemmille kotiautomaatioratkaisuille. Jatkamme yhteistyötä muiden alan johtavien toimijoiden kanssa kehittääksemme asiakkaidemme käyttökokemusta yhteisen alustan pohjalle. Vuodesta 2014 lähtien on myyty yli miljoona ABB-free@home-tuotetta. Innovaatio ja integraatio ovat keskeisiä menestystekijöitä, kun halutaan varmistaa sujuvan käyttöliittymän ja useiden eri valmistajien toimittamien jatkuvasti kehittyvien ominaisuuksien toimiminen yhdessä.”

Toimialan analyytikot odottavat kotiautomaatiomarkkinoiden kasvavan yli 100 miljardiin dollariin vuoteen 2022 mennessä. ABB:n älykkäät koti- ja taloratkaisut muodostuvat suuresta valikoimasta sovelluksia omakoti- ja kerrostaloihin, hotelleihin, liikerakennuksiin ja tapahtumapaikkoihin.

Mehta jatkaa: ”Kuluttajat kaipaavat älykotitoimintoja, jotka tekevät heidän elämästään mukavampaa ja auttavat heitä osaltaan suojelemaan luontoa. Pyrimme jatkossakin koettelemaan rajoja, ja tekoäly auttaa meitä ottamaan pitkän loikan eteenpäin. Tulevaisuuden ratkaisut ennakoivat talon käyttöä ja sammuttavat laitteita, kun anturit havaitsevat että rakennus on tyhjä. Vastaavasti ne osaavat käynnistää lämmityksen automaattisesti, kun GPS havaitsee että asukas on 15 minuutin päässä kotoa. Ne myös oppivat asukkaan mieltymykset valaistuksen ja äänen ohjauksen suhteen.”

ABB on johtava teknologian edelläkävijä, jonka tarjonta kattaa niin sähköistystuotteet, robotit ja liikkeenohjauksen kuin teollisuusautomaation ja sähköverkkoratkaisut. Asiakkaat ovat maailmanlaajuisesti teollisuus-, energia-, liikenne- ja infrastruktuurialoilla. Yli 125-vuotias ABB on mukana edistämässä teollisuuden digitalisaatiota, energiajärjestelmän murrosta ja neljättä teollista vallankumousta. ABB toimii yli 100 maassa ja yhtiöllä on noin 132 000 työntekijää. www.abb.com

HakuYHTEYDENOTTO