ABB si Microsoft devin parteneri in transformarea industriala digitala

Zurich, ELVETIA, SI REDMOND, WA, 4 OCTOMBRIE 2016
ABB si Microsoft Corp. au anuntat astazi un parteneriat strategic pentru a veni in sprijinul clientilor sai in vedrea crearii de noi valori prin intermediul solutiilor digitale. Clientii vor beneficia de combinatia unica a cloud-ului inteligent Microsoft Azure si de cunostintele aprofundate din domeniu ale ABB, cat si a portofoliului extins de solutii industriale.

Cei doi parteneri se angajeaza sa inglobeze transformarea digitala in segmente dedicate cum ar fi robotica, industria navala si portuara, vehicule electrice si energie regenerabila. Prin selectarea Microsoft Azure ca si cloud al platfomei sale de conectivitate integrate, clientii ABB vor avea acum acces la o infrastructura de cloud cu grad de intreprindere care beneficiaza de investitii continue in valoare de miliarde de dolari.

“Impreuna cu ABB oferim clientilor industriali tehnologia digitala si platforma cloud care permit fiecarei persoane, echipe si departament din cadrul unei organizatii sa obtina noi perspective si sa conduca la luarea unor decizii rapide in vederea obtinerii cresterii si a noilor oportunitati” a spus Satya Nadella, CEO, Microsoft.

“Acest parteneriat va oferi beneficii unice clientilor din domeniile utilitatilor, industriei, transportului si infrastructurii, construind in continuare pozitia puternica pe care o au Microsoft impreuna cu ABB”, a spus Ulrich Spiesshofer, CEO ABB. “Dezvoltand baza noastra instalata de mai mult de 70 de milioane de dispozitive conectate si mai mult de 70.000 de sisteme de control digital, urmatorul pas va fi dezvoltarea uneia dintre cele mai mari platforme cloud industriale din lume”.

Oferta ABB Ability, anuntata in cursul zilei de astazi, combina portofoliul ABB de solutii digitale si servicii acoperind toate segmentele de clienti, consolidand pozitia ABB de lider in domeniul energiei si in a patra revolutie industriala. Noua platforma cloud integrata a ABB va reprezenta un factor cheie al ABB Ability si se asteapta ca aceasta sa creeze un ecosistem industrial deschis, digital pentru clientii, partenerii, furnizorii si dezvoltatorii sai.

ABB si Microsoft vor accelera impreuna solutiile digitale care vor conduce la imbunatarirea productivitatii clientilor prin cresterea timpului de functionare, a vitezei si a randamanetului. In timp ce ABB isi va standardiza platforma pe Azure, si isi va extinde pozitia de lider in energie si a patra revolutie industriala, compania va profita pe deplin de serviciile Azure cum ar fi Azure IoT Suite si Cortana Intelligence Suite si va valorifica informatiile adunate de la toate nivelurile incepand de la nivel de dispozitiv pana la nivel de sistem, intreprindere sau cloud.

ABB si Microsoft au o lunga istorie in spate si o colaborare de succes impreuna, si au oferit solutii transformationale complete in cateva industrii, incluzand Robotica, Retele Inteligente, Industria Navala si Portuara, cat si in Infrastructura Vehiculelor Electrice si a Statiilor de Incarcare.

Despre ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este un lider în tehnologie de pionierat în produsele electrice si energetice, robotică și mișcare, automatizare industriala si retele electrice deservind clienți în domeniul utilităților, industriei transporturilor și infrastructurii la nivel global. De mai mult de patru decenii, ABB scrie viitorul digitalizării industriale. Cu mai mult de 70 de milioane de dispozitive conectate prin intermediul bazei sale instalate de peste 70.000 de sisteme de control pe toate segmentele de clienți, ABB este poziționat în mod ideal, pentru a beneficia de cea de-a patra Revolutie Industriala si Energetica. Cu o moștenire de mai mult de 130 de ani, ABB operează în mai mult de 100 de tari, avand aproximativ 135.000 de angajați. www.abb.com

Despre Microsoft
Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) este companie lider in platforme si productivitate pentru lumea mobile-first, cloud-first iar misiunea sa este de a oferi posibilitatea fiecarei persoane si organizatii de pe planeta de a realiza mai mult. Microsoft este marca inregistrata a grupului de companii Microsoft.

Notă importanta cu privire la informații de perspectiva
Acest comunicat de presa include informatii anticipative si declaratii. Aceste așteptări, estimări și proiecții sunt în general identificabile prin declarații care conțin cuvinte, cum ar fi "se așteaptă", "crede", "estimează", "obiective", "planuri", "este probabil", "intenționează" sau expresii similare. Cu toate acestea, există mai multe riscuri si incertitudini, dintre care multe sunt in afara controlului nostru, care ar putea determina rezultatele noastre efective sa difere semnificativ de informatii si declaratii anticipative facute in acest comunicat de presa si care ar putea afecta capacitatea noastră de a realiza oricare sau toate din țintele noastre declarate. Cu toate ABB Ltd consideră că așteptările sale reflectate în orice astfel de declaratie prospectivă se bazeaza pe ipoteze rezonabile, nu se poate da nici o asigurare că aceste așteptări vor fi atinse.

CautareCONTACT

  • Page information:
  • Media Relations
  • Saswato Das,
    Antonio Ligi, Domenico Truncellito, Sandra Wiesner
    +41 43 317 65 68

ATTACHMENTS