En av marknadens snabbaste PLC:er med nytt säkerhetskoncept

2013-05-08 - ABB presenterar nu sin nya säkerhets-PLC, AC500-S
ABB:s framgångsrika AC500 PLC-portfölj kompletteras i maj med ny hårdvara för säkerhetslösningar – AC500-S. Den stora fördelen är att även maskinsäkerhet nu kan hanteras i ett och samma koncept.

”Vi ser fram emot att lansera vår nya produkt, efterfrågan har varit mycket stor sedan vi visade systemet för första gången”, säger Jonas Rehnberg, produktchef för ABB:s PLC-system.

AC500 är en av marknadens snabbaste PLC:er. Systemet är också rätt val när skalbarhet, flexibilitet och integrering är viktiga aspekter och passar både maskinstyrning och industritillämpningar. Exempel på branscher är fastighetsautomation, livsmedelsindustri, marina applikationer och miljöteknik.

”Det framgångsrika AC500-konceptet gör det enkelt och smidigt att anpassa hårdvaran efter applikationernas skiftande behov. AC500-S kompletterar nu systemet på flexibelt sätt och kan enkelt integreras i befintliga installationer. För användaren betyder det också att all programmering kan ske i en och samma miljö”, säger Jonas Rehnberg.

AC500-S vänder sig framförallt till systemintegratörer som nu kan integrera maskinsäkerhetsfunktioner i sina AC500 system.

AC500-S innehåller en säkerhets-PLC och tre olika I/O moduler för digital och analog signalhantering. Dessutom ingår mjukvara för programmering baserad på CoDeSys.
”AC500-S kompletterar ABB:s portfölj för maskinsäkerhet där sedan tidigare Jokab Safety och System 800xA erbjuder hårdvara”, tillägger Jonas Rehnberg.


ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare.


För mer information kontakta:
ABB Sverige
Jonas Rehnberg
Produktchef
Tel: 073-0805 002
jonas.rehnberg@se.abb.com
ABB Sverige
Pressavdelningen
Tel. 021- 32 32 32
press@se.abb.com


Håll dig uppdaterad!

Följ oss på FacebookSe våra bilder på InstagramPrenumerera på vår kanal på YouTube

AC500

BILDER FÖR NEDLADDNING