ABB stödjer Kina med innovativa och energieffektiva lösningar i landets omställning till ”New Normal”

2016-11-02 - ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer och ABB:s globala divisionschef för Power Grids Claudio Facchin kommer att hålla inledande anföranden vid ABB:s evenemang Power World 2016 i Peking. Händelsen markerar ABB:s unika position som huvudleverantör för ett starkare, smartare och grönare elnät i Kina och ökande digitalisering inom alla områden i kraftindustrin. Med en lång historia och stark etablering i Kina har ABB länge stöttat Kinas högteknologiska kraftinfrastrukturutveckling och omställningen till ett samhälle med högre energianvändning, ett ”New Normal”.
”ABB är unikt positionerat för att hjälpa Kina att uppnå målen i landets 13:e Femårsplan – att bygga ett rent, fossilsnålt, säkert och effektivt modernt energisystem – enligt principerna i den globala energiomställningen och fjärde industriella revolutionen”, säger Spiesshofer. ”Vi har en lång och framgångsrik meritlista i Kina, som är en av våra viktigaste marknader. Dessutom har vi en omfattande egen tillverkning, forskning och utveckling samt ingenjörsexpertis i landet och är fast beslutna att fortsätta bidra som en huvudpartner i arbetet att bygga ett starkare, smartare och grönare elnät i landet.”

ABB har mer än 100 års erfarenhet i Kina och arbetar enligt strategin ”In China, for China and the world” med hjälp av mer än 18 000 medarbetare i landet, i kombination med ett antal framgångsrika joint ventures med kinesiska företag. ABB har varit pionjärer inom innovation och teknik i Kina och spelat en viktig roll i några av landets viktigaste nationella infrastruktur- och kraftprojekt, inklusive Three Gorges-Shanghai, kraftlänken Xiangjiaba-Shanghai samt flera projekt i samband med olympiaden och APEC:s möte i Peking och G20-mötet i Hangzhou.

Kinas utveckling mot ett så kallat ”New Normal” innebär betydande möjligheter att realisera värde för ABB:s kunder och aktieägare. Företagets division Power Grids är perfekt positionerad för att stödja den pågående utvecklingen av Kinas energiinfrastruktur genom integrering av förnybara energislag, digitalisering av kraftanläggningar och uppbyggnad av tillförlitlig och effektiv kraftöverföring och eldistribution. ABB har på ett beslutsamt sätt bidragit till utvecklingen i Kina genom företagets lokala forsknings- och utvecklingsresurser. ABB:s värdekedja i Kina inkluderar forskning och utveckling, tillverkning, försäljning och service.

ABB:s tekniskt ledande ställning, underbyggd av företagets digitala erbjudande genom ABB Ability, kan stödja Kinas viktiga satsningar på ökad industriell produktivitet samt utbyggd infrastruktur till följd av en allt större efterfrågan på el i samband med den snabba urbaniseringen. Dessa satsningar stödjer också landets initiativ ”Belt and Road” och främjar förnybara energislag, såsom solkraft.

Några av ABB:s aktuella framgångar i Kina omfattar samarbete med landets ledande kraftbolag för att leverera projekt i världsklass:

  • ABB driftsatte kraftlänken Xiangjiaba-Shanghai.
  • ABB:s frånskiljande brytare DCB med fiberoptisk strömsensor (FOCS) är en avgörande innovation för digitala ställverk, som integrerar frånskiljaren, brytaren och strömmätaren i en enda komponent och minskar utrymmeskravet för ett ställverksfack med upp till 70 procent. DCB ingår i utvecklingen av smarta elnät och är en del av SGCC:s projekt för nästa generation av smarta ställverk som kan fjärrstyras, inklusive fjärrstyrning av skydd, automation, övervakning och diagnostik.
  • ABB tog hem order värda mer än 300 miljoner dollar på världens första 1 100kV UHVDC-länk i Kina, Changji-Guquan, som ska överföra 12 000 megawatt (MW) över ett avstånd av mer än 3 000 kilometer.
  • ABB säkrade order på avancerade omriktartransformatorer till kraftlänkarna Ximeng-Taizhou och Shanghaimiao-Shandong, som ska transportera 10 000 MW på den nya rekordhöga spänningsnivån 800 kV.
  • The State Grid of China investerar i ABB:s teknik för anslutning av fartyg till elkraft från land för att stärka tillförlitligheten och minska miljöpåverkan i hamnterminalen Dalien Container Port i Kinas nordöstra provins Liaoning.
  • ABB ska leverera avancerad kraftutrustning till 800kV UHVDC-länken Dianxibei-Guangdong som drivs av China Southern Power Grid Company Limited, en av landets ledande nätoperatörer. Länken beräknas överföra 5 000 MW över en sträcka av 1 950 kilometer.

”ABB:s tekniska framsteg inom ultrahög spänning och digitala lösningar gör det möjligt att integrera mer förnybar energi och överföra allt större mängder energi över allt längre avstånd med minimala förluster och kompromisslös tillförlitlighet”, säger Claudio Facchin.

Vid Power World 2016 kommer ABB att visa runt 100 smarta, effektiva, säkra och miljöanpassade kraftprodukter och lösningar. Dessa omfattar bland annat områdena kraftverksautomation, digitala ställverk, HVDC-överföring, anslutning av förnybar energi, energistyrning, molnbaserade tjänster, elkraft till fartyg från land och smarta bostäder. Dessa lösningar är designade för att hjälpa kunder att tillgodose förändrade behov i en dynamisk och digitaliserad värld och samtidigt minska kostnader, risk och miljöpåverkan.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är en pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar, motorer och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 135 000 medarbetare. ABB har en fullt utbyggd verksamhet i Kina, inklusive forskning och utveckling, tillverkning, försäljning och servicetjänster, med 18 000 medarbetare, 40 lokala bolag och ett omfattande sälj- och servicenät på 147 orter.

Mer information
För mer information om ABB, besök: http://new.abb.com/cn
Sina Weibo: @ABB China
Official WeChat Account: abb_in_china

För mer information kontakta:
Media Relations
Tel: +41 43 317 65 68
media.relations@ch.abb.com
ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zurich
Switzerland

SökVILL DU VETA MER?