ABB leverer fremdriftssystem og fjernovervåking til nytt BW Group-fartøy

2017-03-27 - ABBs samhandlingssentre vil overvåke utstyret om bord døgnet rundt for målrettet vedlikehold.ABB leverer kraft- og elektrisk fremdriftssystem til en ny FSRU (Floating Storage and Regasification Unit) for BW Group. Utstyret skal fjernovervåkes døgnet rundt av ABBs samhandlingssentre for optimalt vedlikehold og maksimal oppetid (illustrasjon: BW Group).

ABB skal levere kraft- og elektrisk fremdriftssystem til en ny FSRU (Floating Storage and Regasification Unit) for BW Group. Skipet skal overvåkes av ABBs samhandlingssentre, blant annet på Billingstad utenfor Oslo. Utstyret om bord sender data til ABBs landbaserte samhandlingssentre slik at både ABB og rederiet kan ha en proaktiv tilnærming til vedlikeholdet gjennom hele fartøyets levetid.

- Moderne kraftsystemer må både være effektive og online. Vårt utstyr vil optimalisere drivstoffeffektiviteten samtidig som våre samhandlingssentre vil overvåke fartøyet for optimalisering av vedlikeholdet, sier Sindre Sætre, leder for marinevirksomheten i ABB i Norge.

ABBs kraftgenererings-, distribusjons- og elektriske fremdriftssystem vil samspille med såkalte dual-fuel dieselmotorer for maksimal oppetid. Majoriteten av ABBs leveranse av generatorer, elektriske tavler, transformatorer og fremdriftssystemer med motorer vil sende ytelsesdata fra integrerte sensorer. Denne informasjonen blir overvåket automatisk av landbaserte samhandlingssentre, og ABB vil samarbeide med rederiet om vedlikehold i både rutine- og hastesaker.

FSRU-en er bestilt av Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co (DSME) og har en kapasitet på 174 000 kubikkmeter. Fartøyet bygges ved DSMEs verft i Okpo i Sør-Korea med forventet levering i 2019.

- ABBs historikk for igangkjøring og tjenester for LNG-installasjoner (liquefied natural gas) på sørkoreanske skipsverft, kombinert med sluttbrukeranbefalinger og ABBs omdømme, spilte en nøkkelrolle for å sikre den betydelige ordren, sier Sætre.

ABB og LNG-skip
Med klare fordeler i total effektivitet og drivstoffbesparelser er elektrisk fremdrift en attraktiv løsning for nye FSRU-fartøyer. http://bit.ly/ABBlng

Samhandling i maritime operasjoner
ABBs digitale løsninger kobler skipets mannskap med rederiets tekniske og nautiske avdelinger samt med ABB som leverandør av virksomhetskritiske systemer. Drivkraften bak disse løsningene er rederier som ønsker å operere med de nyeste digitale og kosteffektive teknologiene. http://bit.ly/IntegratedOps

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en pionér med ledende teknologi innen elektrifiseringsprodukter, roboter og drivsystemer, industriell automatisering og kraftnett, som betjener kunder innen energiforsyning, industri samt transport og infrastruktur over hele verden. I fortsettelsen av mer enn 125 års innovasjonshistorie, skriver ABB nå nye kapitler innen industriell digitalisering og er en drivkraft bak energiomstillingen og den fjerde industrielle revolusjonen. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 132 000 ansatte. www.abb.noSøkKONTAKT OSS

 • For mer informasjon:
 • Sindre Sætre
 • Direktør Marine and Ports
  Tlf. 70 11 41 96
  Mobil 99 27 21 64
 • Peter Tubaas
 • Informasjonssjef
  Tlf. 22 87 46 33
  Mobil 91 70 55 31