Nya samarbetscenter utvidgar nätverket i USA och Europa

2017-05-31 - Två nya ABB Ability™ Collaborative Operations Centers nära Miami i Florida och Genua i Italien utvidgar företagets nätverk.
Centrerna fungerar som det centrala nervsystemet för de resurser och system som utrustats med teknik från ABB. Mängder av sensorer överför data om status och prestanda för maskiner och verksamhetskritiska system till centrerna där sofistikerade program utför avancerade dataanalyser dygnet runt. Med de insikter man får kan teknikerna snabbt upptäcka potentiella problem, ge råd om preventivt underhåll eller föreslå åtgärder för att förbättra prestanda. ABB:s experter och kunder har ett nära samarbete där man fattar datadrivna beslut i realtid som ökar driftprestanda och förbättrar lönsamheten för verksamheten.Förutom de båda nya centrerna driver ABB redan Collaborative Operations Centers i Singapore, Billingstad i Norge, Helsingfors i Finland, Västerås i Sverige, San Diego i Kalifornien och Dalfsen i Nederländerna. Centrerna ger kundsupport exempelvis inom marina tillämpningar och hamnar och utnyttjar de olika tidszonerna. ABB ger realtidsstöd för fartygen: programvara från ABB kombinerar väderprognoser med fartygs- och lastdata för att bistå kaptenen att bestämma den idealiska rutten.

”De två nya centrerna visar på vårt ledarskap när det gäller att ge våra kunder big-data-fördelar”, säger Peter Terwiesch, chef för ABB:s division Industrial Automation. ”ABB fjärrövervakar och ger realtidsstöd till över 700 fartyg idag. Det antalet kommer att stiga till 3 000 per 2020.”

ABB Ability Collaborative Operations är en äkta Internet-of-Things-tillämpning och ingår i företagets portfölj för ABB Ability med branschledande digitala lösningar. Collaborative Operations tillhandahåller tekniker för prestandahantering, fjärrövervakning och förebyggande analyser för att säkerställa säkerheten samt förbättra drifteffektiviteten och produktiviteten i olika industrier: cement, kemi, tillverkning, marina tillämpningar inklusive hamnar, metall, gruvor, olja och gas, massa och papper, kraftgenerering och vatten.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 132 000 medarbetare. www.abb.com

För mer information kontakta:

Media Relations
Tel: +41 43 317 65 68
media.relations@ch.abb.com

ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zürich
Schweiz


Sök