ABB förvärvar KEYMILE:s verksamhet inom kommunikationsnätverk - stärker portföljen med digitala elnät och fokus på programvara

2017-07-03 - Förvärvet stärker erbjudandet ABB Ability™ med affärskritiska elnätstillämpningar och utvidgar marknadsmöjligheterna
ABB tillkännagav idag att man nått en överenskommelse med KEYMILE-koncernen om att förvärva den affärskritiska kommunikationsverksamheten i syfte att stärka portföljen med kommunikationsnätverk. Förvärvet innefattar nyckelprodukter, programvara och tjänstelösningar, liksom expertis inom forskning och utveckling. Detta kommer att ytterligare förbättra ABB:s branschledande digitala erbjudande ABB Ability genom att addera extremt tillförlitliga kommunikationstekniker, något som är avgörande för att kunna upprätthålla dagens dynamiska och komplexa digitala elnät. Förvärvet förväntas slutföras under tredje kvartalet 2017. Båda parter har överenskommit att inte avslöja värdet på transaktionen.KEYMILE har sitt huvudkontor i Hannover i Tyskland och har globalt 350 anställda. Företaget grundades 2002 genom en sammanslagning av tre teknikföretag i Österrike, Tyskland och Schweiz. KEYMILE är ledande tillverkare av företagskritiska bredbandskommunikationslösningar och har installationer i över 100 länder.

Tillförlitlig information är avgörande för snabbt och korrekt beslutsfattande i dagens allt mer automatiserade värld – detta gäller i synnerhet för vitt utbredda, uppkopplade nätverk. Driften av affärskritiska system som elnät kräver kommunikationsnätverk med oöverträffade prestanda och hög stabilitet som bygger på speciell teknik, protokoll och programvara. KEYMILE:s kommunikationsportfölj är inriktad på att klara nätoperatörernas krav på tillförlitlighet, tillgänglighet och cybersäkerhet, vilket gör KEYMILE till ledande inom affärskritisk kommunikation.

”ABB är global ledare inom kommunikationsnätverk för energibolag. Förvärvet av KEYMILE:s affärskritiska kommunikationsverksamhet kommer att stärka denna position och öka vår räckvidd inom sektorerna industri, transport och infrastruktur”, säger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids. ”Transaktionen stöder våra tillväxtplaner och vårt digitaliseringsarbete i vårt erbjudande ABB Ability när vi nu stärker vår position som den givna partnern och möjliggör ett starkare, smartare och grönare elnät.”

KEYMILE:s affärskritiska kommunikationsverksamhet innefattar nätoperatörer för elnät, järnvägar, ledningar för olja och gas liksom myndigheter. De 120 anställda i det förvärvade företaget kommer att föras över till affärsenheten Grid Automation i ABB:s division Power Grids.

”Tillförlitlig telekommunikation blir allt viktigare i och med att antalet uppkopplade enheter ökar. Samtidigt som digitaliseringen ger möjligheter till effektivitetsförbättringar och tillgångsoptimering innebär det också nya utmaningar att upprätthålla den affärskritiska driften”, säger Rolf Unterberger, koncernchef på KEYMILE. ”Vi är mycket glada över att branschledaren ABB förvärvar vår affärskritiska kommunikationsverksamhet, något som kommer att möjliggöra den fortsatta utvecklingen av banbrytande produkter, programvara och tjänstelösningar inom elnätsdrift.”

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 132 000 medarbetare. www.abb.com

För mer information kontakta:

Media Relations
Tel: +41 43 317 65 68
media.relations@ch.abb.com
Investor Relations
Tel: +41 43 317 71 11
investor.relations@ch.abb.com
ABB Ltd
Affolternstrasse 44
CH-8050 Zurich, Schweiz


SökVILL DU VETA MER?