ABB bygger smarta hem med lösningar från Amazon och Sonos

2017-09-11 - Med marknadsledande funktioner för intelligenta hem från Amazon Alexa och trådlösa ljudsystem från Sonos förbättrar ABB sitt erbjudande för smarta hem, ABB-free@home
ABB meddelar att man har inlett samarbeten med Amazon och Sonos. Användaren kan enkelt styra upp till 65 funktioner, som belysning, markiser, vägguttag och klimat, med ABB-free@home på en touchskärm, surfplatta eller smart mobil, därhemma eller på distans. Nu ingår dessutom Amazon Alexas och Sonos lösningar i samma plattform för smarta hem.ABB leder utvecklingen med olika lösningar och ett brett utbud av tillämpningar för smarta hem och kontor under varumärket ABB Ability™. Nu samarbetar ABB med andra marknadsledande företag för att kunna erbjuda en integrerad upplevelse för konsumenterna som innebär att de kan styra fler av hemmets funktioner med hjälp av den senaste tekniken. Man kan tända lampor med röstkommando via Alexa, styra ljudsystem i alla rum och styra belysning, uppvärmning och markiser på energieffektivt sätt.

Alexa från Amazon möjliggör röststyrning av upp till 65 funktioner inom ABB-free@home-systemet, samma styrning som du kan göra med appen och webgränssnittet. ABB erbjuder även en egen röstaktiveringsfunktion för de konsumenter som inte önskar investera i Alexa.

Sonos högtalare kan styras från appen ABB-free@home, med hjälp av sensorer för ABB-free@home och med ABB-free@homes touchskärmar. Användarna kommer att kunna skapa högtalargrupper och se grupperna samt starta, stoppa och hoppa över låtar, justera ljudvolymen och stänga av ljudet helt, vilket öppnar upp för möjligheten att integrera sina favoritlåtar i förvalda scenarion.

”Med ABB-free@home har vi blivit riktiga pionjärer inom smarta hem, och med ABB Ability kommer vi att kunna erbjuda digitaliseringens fördelar till konsumenter överallt.”, säger Tarak Mehta, global chef för ABB:s division Electrification Products. ”Vi har öppnat för möjligheten till mer prisvärda och enklare smartahemslösningar. Vi kommer att fortsätta samarbeta med andra ledande tillverkare och bygga vidare på våra kunders upplevelser på en gemensam plattform. Vi har sålt över en miljon enheter inom ABB-free@home sedan 2014. Innovation och integration är viktiga faktorer om vi ska lyckas utveckla ett smidigt användargränssnitt med växande funktionalitet i samarbete med många olika varumärken.”

Marknaden för smarta hem förväntas växa till mer än 100 miljarder USD till 2022 enligt branschens analytiker. ABB:s lösningar för smarta hem och kontor ingår i en mängd olika tillämpningar för till exempel villor, flerfamiljshus, hotell, kontorsfastigheter och nöjesställen.

”Konsumenterna vill ha smartahemsfunktioner som gör livet bekvämare och hjälper dem att bidra till en grönare planet. Vi fortsätter att tänja på gränserna, och med artificiell intelligens kommer vi att kunna ta ett kvalitativt språng.”, säger Tarak Metha. ”Vi kommer att kunna erbjuda lösningar som förutser vad man vill att systemet ska sköta i driften av huset. Som att stänga av saker när sensorerna känner av att byggnaden är tom, att automatiskt sätta på värmen när GPS:en upptäcker att du är 15 minuter hemifrån och lära sig vad du föredrar i termer av ljus- och ljudinställningar.”

För mer information kontakta:
ABB Electrification Products
Jan Mörtrand, marknadschef
021-34 28 52
jan.mortstrand@se.abb.com
ABB Sverige
Christine Gunnarsson, presschef
Tel. 021-32 32 32
press@se.abb.com

SökVILL DU VETA MER?