ABB säljer Thomas & Betts HVAC-verksamhet till Nortek för 260 miljoner dollar

2014-03-21 - Avyttringen i linje med ABB:s strategi att ständigt optimera sin portfölj
ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, meddelar att företaget har tecknat ett avtal om avyttring av Thomas & Betts verksamhet inom värme, ventilation och luftkonditionering (HVAC) för 260 miljoner dollar i en kontant affär till Nortek, Inc. (Nasdaq: NTK), med huvudkontor i Providence, Rhode Island, USA. Försäljningen förväntas slutföras i andra kvartalet 2014, med förbehåll för sedvanliga myndighetsgodkännanden.

ABB avyttrar denna verksamhet till följd av begränsade synergier med ABB:s kärnverksamhet. ABB kommer att fortsätta tillhandahålla sina högeffektiva motorer och branschledande drivsystem såväl som lågspänningsprodukter till HVAC-industrin.

Förvärvet av Thomas & Betts 2012 påskyndade ABB:s strategi att öka täckningen för divisionen Low Voltage Products till viktiga geografiska marknader, sektorer och produkter. Genom att kombinera ABB:s styr- övervaknings- och mätutrustning med Thomas & Betts elkomponenter har ABB skapat ett bredare erbjudande inom lågspänning med betydande marknadsaccess.

”Avyttringen är i linje med vår strategi att ständigt optimera vår portfölj och fokusera insatserna på lönsam tillväxt inom våra kärnverksamheter kraft och automation”, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB. Thomas & Betts fortsätter överlag att leverera starka synergier med betydande tillväxtmöjligheter och integrationsprocessen fortgår enligt plan.”

”Den här försäljningen gör att vi kan fokusera på våra elkomponenter och på fördelarna av synergierna tillsammans med ABB i Nordamerika och resten av världen”, säger Chuck Treadway, koncernchef för Thomas & Betts. ”HVAC har presterat starka resultat och verksamhetens medarbetare och kunder kommer att gynnas av det fokus och den investering som Nortek, som är specialist inom området, satsar. Förvärvet kommer att stärka Norteks förmåga att bredda sin värme- och ventilationsverksamhet i bostadssektorn till närliggande segment inom kommersiella fastigheter.”

I Nordamerika har förvärvet av Thomas & Betts fördubblat ABB:s tillgängliga marknad till runt 24 miljarder dollar tack vare Thomas & Betts nordamerikanska nät av mer än 6 000 återförsäljare och grossister. I Europa och Asien skapar ABB:s starka distribution och täckning betydande marknadsaccess för Thomas & Betts produktportfölj.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 150 000 medarbetare.

Om Nortek:
Nortek är ett globalt, diversifierat företag, vars många marknadsledande varumärken tillhandahåller ett brett kunnande och en stor mängd innovativa, teknikdrivna produkter och lösningar för hemmet och arbetsplatsen. Företagets breda utbud inkluderar audio/videosystem och säkerhetslösningar, monteringslösningar för bildskärmar, ventilationsprodukter såsom köks- och badrumsfläktar, produkter för värme och kyla samt luftbehandlingssystem.

För mer information kontakta:
Media Relations:
Thomas Schmidt,
Antonio Ligi
(Zurich, Schweiz)
Tel: +41 43 317 6568
media.relations@ch.abb.com

ABB Group Investor Relations:
Switzerland: Tel. +41 43 317 7111
investor.relations@ch.abb.com


Håll dig uppdaterad!

Följ oss på TwitterFölj oss på FacebookSe våra bilder på InstagramPrenumerera på vår kanal på YouTube