ABB ja Vaasan yliopisto solmivat kumppanuussopimuksen

2013-04-16 - ABB ja Vaasan yliopisto ovat allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen yhteistyön vahvistamisesta. Sopimuksen tavoitteena on vahvistaa ABB:n ja yliopiston keskinäistä vuorovaikutusta ja välittää Vaasan yliopiston osaamista elinkeinoelämän käyttöön.

”Käytännössä sopimus tarkoittaa muun muassa yhteydenpidon systematisoimista ja tutkimusyhteistyön tiivistämistä. Maailman johtavana sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtiönä meillä on tarjota mielenkiintoisia ja eritasoisia tutkimusaiheita. ABB:lle yhteistyö merkitsee osaavan työvoiman saannin turvaamista sekä tukee innovaatioiden syntymistä ja teknologian kehittämistä. Tämä on myös yhtymän ylimmän johdon linjauksen mukaista, jonka mukaan yliopistoyhteistyötä on tiivistettävä ABB:llä”, teknologiajohtaja Heikki Uusitalo ABB:ltä sanoo.


Vaasan yliopiston rehtori Matti Jakobsson (kuvassa vas.) ja ABB:n teknologiajohtaja Heikki Uusitalo allekirjoittivat kumppanuussopimuksen yliopiston ja ABB:n yhteistyön vahvistamisesta.

ABB tekee Suomessa yhteistyötä Vaasan yliopiston lisäksi myös muun muassa Aalto-yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa.

Haku