Сграда на АББ печели отличието „Сграда на годината 2013“ в България

2013-10-17 - Сградата е избрана заради високото си качество, енергийна ефективност и характеристики на устойчивост

12 декември 2013, София. AББ получи отличието „Сграда на годината 2013“ в България от „ГРАДЪТ Медиа Груп“ за сградата на най-новата си производствена база в град Раковски, Пловдивска област.
Официалната церемония за първа копка на предприятието се проведе през декември 2012 г., като това представлява втората значителна инвестиция на АББ Груп в Раковски. Обектът се простира на обща площ от 15 000 квадратни метра и когато производството започне в края на януари 2014 г., заводът ще играе ролята на вътрешен доставчик на АББ. Когато бъде завършен изцяло, в него се очаква да работят около 600 души.

Получатели на наградата са АББ като собственик на сградата, „Линднер Имобилиен Мениджмънт“ ЕООД като проектант и строителната компания „Сиенит“.

Екехард Нойрайтер, регионален мениджър на АББ за България изнася реч по време на награждаването
„Горди сме да получим тази награда като високо признание за новата ни инвестиция в Раковски, в резултат на която бе изградена тази висококачествена сграда, и то за рекордно време, благодарение на силно позитивната атмосфера и готовност за сътрудничество в България“, каза Екехард Нойрайтер, мениджър на АББ за България, на церемонията по награждаването вчера.

АББ, са свързани с прилежащата инфраструктура на сградата, енергийната й ефективност и устойчивост, екологични характеристики, оригиналност на идеята, достъп до транспорт, както и качество на архитектурата и изпълнението.

Националният конкурс „Сграда на годината“, организиран ежегодно от „ГРАДЪТ Медиа Груп“, е най-престижното събитие в България, което прави преглед на тенденциите в областта на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и отличава най-добрите постижения за съответната година. Конкурсът е учреден преди 12 години, като победителите се избират от представители на професионални организации, специалисти в областта и представители на бизнес средите.

АББ функционира в България чрез една компания с централен офис в София, както и офиси и клонове в пет локации. Производствените бази на АББ в страната се намират в Петрич – за продукти ниско напрежение, в Севлиево – за продукти високо напрежение и трансформатори, и в Раковски – за продукти ниско и средно напрежение. Компанията разполага и със сервизен център за турбокомпресори във Варна, както и Общ център по счетоводство и човешки ресурси в Раковски. АББ има над 1600 служители в България.

АББ (www.abb.com) е лидер в производството на технологии за енергетично и автоматизирано оборудване, които дават възможност на битови и промишлени клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. Концернът АББ има свои компании в около 100 държави и разполага с близо 150 000 служители.

Search