ABB esittelee ihmisen ja robotin yhteistyön tulevaisuuden: YuMi®

2014-09-10 - ABB on esitellyt maailman ensimmäisen yhteistyöhön kykenevän robotin, nimeltään YuMi®. Innovatiivinen, ihmisystävällinen, täysin uusilla toiminnallisuuksilla varustettu, kaksikätinen robotti avaa merkittäviä globaaleja mahdollisuuksia teollisuusautomaatioon.

YuMi on ihmisystävällinen, kaksikätinen robotti, joka on suunniteltu uuden aikakauden automaatiotarpeita varten. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi pienten osien kokoonpanossa, jossa ihmiset ja robotit työskentelevät rinnakkain. YuMi on lyhenne sanoista ”you and me”.

YuMi on kehitetty silmällä pitäen kuluttajaelektroniikkateollisuuden vaatimuksia tuotannon joustavuudesta ja ketteryydestä. Robotteja tullaan näkemään yhä enemmän myös muilla teollisuuden aloilla. YuMi on yhteistyökykyinen ja kaksikätinen ratkaisu asennustehtäviin, ja sillä on kyky tuntea ja nähdä. Robotin pehmustetut kädet ja sen innovatiivinen kosketusta aistiva tekniikka tekevät siitä turvallisen työkaverin ihmiselle. Turvallisuus on sisäänrakennettu robotin toiminnallisuuteen niin, että se voi toimia ilman turvahäkkiä.

Robotti pystyy työstämään kaikenlaisia osia aina rannekellon pienistä osista matkapuhelinten, tablettien ja pöytäkoneiden osiin. YuMi tekee niin tarkkaa työtä, että se jopa pujottaa langan neulansilmään.

”YuMi tulee muuttamaan monia käsityksiä tuotannon ja teollisten prosessien suhteen”, kertoo Pekka Tiitinen, ABB-yhtymän Discrete Automation and Motion -divisioonan johtaja. ”YuMi avaa loputtoman määrän uusia mahdollisuuksia. Olemme täysin uuden aikakauden edessä teollisen automaation osalta.”

Per Vegard Nerseth, ABB:n globaalin robottiliiketoiminnan johtaja lisää: ”Robotin nimi, YuMi, kertoo todellisesta yhteistyöstä ihmisen ja robotin välillä. Ihmiset ja robotit työskentelevät yhdessä rinnakkain tavalla, jota emme aiemmin ole osanneet kuvitellakaan.”

YuMi-robotin kaupallinen lanseeraus tapahtuu maailman suurimmilla teknologiamessuilla Hannoverissa 13. huhtikuuta 2015.

ABB (www.abb.fi) on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB:n palveluksessa työskentelee 100 maassa noin 145 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5 500.

ABB esittelee ihmisen ja robotin yhteistyön tulevaisuuden: YuMi®

Haku