Tankki täyteen sähköllä

2012-10-12 - Uusi sähköautojen pikalatauspiste avataan tänään Helsingin Runeberginkadulla.

Pikalataus muuttaa merkittävästi sähköautoilun mahdollisuuksia, kun tankkaamiseen ei enää tarvita tunteja. Pikalatauksella sähköauton saa tankattua jopa viidessätoista minuutissa.

"Helsingin julkiset latauspisteet ovat jo ilahduttavan vilkkaassa käytössä", yksikön päällikkö Sami Sailo Helsingin Energiasta kertoo. "Myös useat kiinteistöt ja taloyhtiöt ovat käynnistäneet sähköautojen latauspisteiden rakentamisen yksityisille paikoitusalueille."

Sähköautoilu on luonteva osa ekologista elämää, jota rakennetaan älykkäillä sähköverkoilla. Älykäs verkko mahdollistaa joustavan energiankäytön ja sähkön varastoinnin vaikkapa sähköautojen akustoissa.

Pikalatauspisteen toimitti ABB. Yhtiö on vahvasti mukana sähköautojen latausinfrastruktuurin kehityksessä ja rakentaa mm. maailman ensimmäisen maankattavan sähköautojen latausverkoston tänä vuonna Viroon.

"Pikalatauksen avulla sähköautoa voi käyttää lähes kuten perinteisiä autoja. ABB:n latausratkaisut ovat erityisen hiljaisia ja energiatehokkaita. Järjestelmän monipuolisten ohjaus- ja etävalvontamahdollisuuksien ansiosta asiakaspalvelu on helppoa ja tehokasta", myyntipäällikkö Jukka Mäkinen ABB:ltä sanoo.

Latauspisteeseen voi tutustua osoitteessa Runeberginkatu 1, Helsinki.


Helsingin Energian ja ABB:n yhteinen mediatiedote 12.10.2012

Haku