Óvodát csinosítottak az ABB önkéntesei

Az ABB Magyarország munkatársai önkéntes munkájukat ajánlották fel a XIII. kerületi Angyalkert Óvoda szépítéséhez.

Az ABB Magyarország munkatársai önkéntes munkájukat ajánlották fel a XIII. kerületi Angyalkert Óvoda szépítéséhez, melyet az óvoda nagy örömmel fogadott.
Az önkéntes oviszépítők lefestették és lecsiszolták a padokat, a kültéri játékokat - mérleghintát, kis játszóházikót, homokozót - és a színpadot. Az udvaron kiskertet alakítottak ki, virágokat ültettek, lecserélték a balesetveszélyes beton virágládákat, helyükre gumiabroncsokat hoztak, amelyeket lefestettek, kidekoráltak és növényeket ültettek beléjük, ezzel is hozzájárultak a barátságos környezet megteremetéséhez.

Az önkormányzati fenntartású Angyalkert Tagóvoda 5 csoportjába 129 gyermek jár.

“Gyermekeink életét sok program színesíti: a kerületi Önkormányzat által biztosított úszás, labdás torna, francia nyelvű torna; valamint az önköltséges szolgáltatások (judo, jóga, néptánc, angol). Nagyon örülünk, hogy az ABB munkatársai segítségével a gyermekeink mindennapi életét és rendszeres programjait még szebb környezetben, még színvonalasabban tudjuk megszervezni; annál is inkább, mivel kiemelt feladatunk a környezettudatosságra, a környezet védelmére való nevelés.” - mondta el Balogné Terkovics Ildikó, a tagóvoda vezetője.

Az ABB Magyarország munkatársai már több ízben is önkénteskedtek. 2011-ben egy XIII. kerületi parkot takarítottak ki, ahol egyúttal sikerült felhívni a helyi közösség figyelmét a környezet tisztán tartásának fontosságára. A 2010-es vörösiszap katasztrófában érintett települések javára a vállalat munkatársai élelmiszer- ruha- és a gyógyszer-gyűjtési akciót szerveztek. A vállalat 2010 óta minden évben részt vesz a Magyar Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi cipősdoboz akciójában, ahol a munkatársak saját maguk által összeállított, ajándékokkal teli cipősdobozokkal kedveskednek rászoruló kisgyermeknek.

Tania Vainio, az ABB Magyarország ügyvezetője
elmondása szerint „A társadalmi szerepvállalás kiemelt jelentőséggel bír a cég kultúrájában, ebben fontos szerepe van az önkéntességi akcióknak is. Az ABB mostani önkéntes akciója a vállalat helyi kezdeményezése volt, melyeknek deklarált célja a gyermekek környezetének ápolása, szépítése volt. Az ABB dolgozói ezt az önkéntes munkával eltöltött időt, fizetett távollétként számolhatják el, azaz nem a szabadságuk terhére megy.”


KeresésKAPCSOLAT