ABB:ltä 1400 erikoismoottoria Abu Dhabiin

2010-03-15 - Räjähdysvaarallisten tilojen teknologiaa kaasun prosessointilaitokseen
ABB toimittaa 1400 erikoismoottoria ja 260 taajuusmuuttajaa Abu Dhabiin rakenteilla olevaan kaasun prosessointilaitokseen. Laitos on osa Integrated Gas Development -kehitysprojektia, joka toteutetaan Habshanin alueella, noin 150 kilometriä lounaaseen Abu Dhabista. Projekti työllistää paikallisesti noin 30 000 henkilöä.

ABB:n räjähdysvaarallisten tilojen erikoismoottorit on räätälöity erityisesti öljy-, kaasu- ja kemianteollisuuden vaativiin sovelluksiin vastaamaan vaatimuksiin luotettavuudesta, turvallisuudesta, energiatehokkuudesta ja suorituskyvystä.

”Olemme pitkäjänteisesti kasvattaneet panostuksia huippuosaamista vaativaan öljyn- ja kaasunjalostussegmenttiin. Kauppa on osoitus näiden panostusten kannattavuudesta. Turvallisten, luotettavien, energiatehokkaiden ja ympäristönäkökohdat huomioivien laitteiden lisäksi asiakas arvostaa ABB:n kokemusta ja globaalia projektiosaamista”, markkinointipäällikkö Jussi Alahuhtala ABB Motorsista sanoo.

Kaupan sisältämät moottorit valmistetaan ABB:n tehtaalla Vaasassa, taajuusmuuttajat Helsingin tehtaalla. Toimitukset tapahtuvat pääosin loppuvuonna 2010 ja vuoden 2011 alussa.

ABB on maailman johtava pienjännitteisten, räjähdysvaarallisten tilojen moottorivalmistaja. Vaasan moottoritehtaalla on maailmanlaajuinen vastuu ABB:n valmistamista räjähdysvaarallisten tilojen pienjännitemoottoreista.


ABB (www.abb.fi) on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB:n palveluksessa työskentelee noin 100 maassa yli 120 000 henkilöä, joista Suomessa lähes 7 500.

HakuYHTEYDENOTTO