Bernhard Jucker går i pension efter framstående karriär inom ABB

2017-03-14 - Jucker kommer att fortsätta som ordförande i styrelsen för ABB i Tyskland; efterträdare kommer att tillkännages längre fram.
ABB meddelade idag att Bernhard Jucker, chef för region Europa och ordförande för Divisional Transformation Team, har beslutat att dra sig tillbaka från sina ledande roller med start den 30 juni 2017. Han slutar efter en framgångsrik karriär på ABB som spänner över mer än 35 år. Hans efterträdare kommer att tillkännages efter sedvanlig process.

Jucker har föreslagits att bli ordförande i styrelsen för en välkänd schweizisk industriledare, där han har varit medlem av styrelsen sedan 2016.

Han fortsätter på ABB som styrelseordförande för ABB Tyskland, och som rådgivare till koncernenens ledningsgrupp.

Jucker, som är schweizisk medborgare, kom till ABB 1979, efter att ha tagit en magisterexamen i elektroteknik från det schweiziska Federal Institute of Technology (ETH) i Zürich. Under sin karriär på ABB, flera globala verksamheter som betjänar kunder inom energisektorn samt industrin, innan han blev landschef för ABB Tyskland 2003, och ordförande i styrelsen för ABB Tyskland. År 2006 utsågs han till chef för ABB:s division Power Products, som han framgångsrikt gjorde marknadsledande, innan han 2016 blev chef för ABB:s Europaregion.

I ett gemensamt uttalande tackar ABB:s ordförande Peter Voser och koncernchef Ulrich Spiesshofer Bernhard för hans framstående insatser: "Vi skulle redan vilja framföra vårt varmaste tack till Bernhard för hans mångåriga engagemang för ABB, hans fortsatta arbete och betydande bidrag, som vi vet att vi kan räkna med tills han i juli i år går in i nästa fas av sitt yrkesliv."

Om ABB
ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 132 000 medarbetare. www.abb.com

För mer information kontakta:
Media Relations
Tel: +41 43 317 65 68
media.relations@ch.abb.com
Investor Relations
investor.relations@ch.abb.com
+41 43 317 7111
ABB Ltd
Affolternstrasse 44
CH-8050 Zurich, Schweiz

Sök