Az ABB Decathlon™ rendszerével erősíti zöld IT stratégiáját a Green

A Decathlon™ adatközponti infrastruktúra menedzsment rendszer fejlett automatizálási és irányítási megoldásai mellett a svájci infokommunikációs szolgáltató cég energiahatékony működését is javítja.
Budapest, 2013. április 8. – Az ABB, a világ egyik vezető energetikai és automatizálási cége bejelentette, hogy a svájci központú Green infokommunikációs (ICT) szolgáltató a Decathlon™ adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) rendszer 2-es verzióját telepítette a cég zöld információs technológiai stratégiájának szerves részeként.

A Green tevékenységének középpontjában a világ legerősebb DC adatközpontját találjuk, amely 2012-ben lépett működésbe. A telep, amelynek IT felszereltsége már közel 10.000 négyzetméternyi területet foglal el, egyike Svájc azon négy helyszínének, ahol a cég alkalmazza a Decathlon™ DCIM megoldást, amely biztosítja az átláthatóságot, a szakértői döntéstámogatást, és az ellenőrzési technológiákat az egész vállalatra kiterjedő adatközponti műveletekben.

„Üzletágunk alapját az adatközpontok képezik, így stratégiai megfontolásból a legjobban mérhető, a legbiztonságosabb és energiahatékonysági szempontból is a legmegfelelőbb szolgáltatásokba és menedzsment technológiákba invesztálunk. Az ABB szerepe Zürich-West projektünkben egy ilyen példa, a Decathlon™ pedig egy újabb” – mondta Franz Grüter, a Green CEO-ja. „Végső célunk az adatközpontjaink legkorszerűbb automatizálása. A Decathlonnal képesek leszünk gyorsabban haladni az adatközpontjaink evolúciójának lépcsőfokain.”

A Decathlon™ fejlett energetikai és környezetszabályozó, valamint monitorozó megoldást biztosít a Green számára. Ha a cég megújuló energiákat kezd alkalmazni – mint például az onsite vagy offsite napenergia – a Decathlon™ optimalizálni tudja a kétirányú villamosenergia-áramlást a hálózatba és a hálózatból.

A DCIM rendszer továbbá lehetővé teszi, hogy a négy adatközpont bármelyikéből ellenőrizni és irányítani lehessen bármely helyszín folyamatait.

„Az energia többé már nem egy egyirányú út, amelyen az összegek csak negatív előjellel szerepelhetnek egy szervezet mérlegében” – mondta Jim Shanahan, az ABB globális adatközpont automatizálási üzletágának vezetője. „ A Green az előretekintő vállalat kiváló példája, amely a hagyományos modellt a feje tetejére állította. Adatközpontjaik működése során az energia pénzzé válik és profitot termel.”

A Decathlon™ nyílt-platformú csomagja mellett a Green az ABB kifinomult kiterjesztett kezelői munkaállomását (Extended Operator Workstation – EOW) is telepítette, amely műveleti parancsnoki központként funkcionál és hatékony munkamenetet biztosít, valamint dinamikus képet ad az adatközpontok működésével kapcsolatban.

„Egyedülálló megoldásainkkal bármilyen adatközpont számára képesek vagyunk teljes körű enterprise-menedzsmentet biztosítani a hatékonyság növelése érdekében, így a napjainkban talán legnagyobb igényt, az informatikai igények gyors lereagálását is tudjuk támogatni. Világszerte hozzáférhető technológiáinknak köszönhetően a költségcsökkentés több területen jelentkezik, így megrendelőink számára a megtérülési idő is lerövidül, kiszámíthatóbbá válik. A Budapesten található CERN adatközpont energiaellátását is például ABB kisfeszültségű elosztó berendezései biztosítják”– mondta Farkas Tibor, az ABB Kft. kereskedelmi vezetője.

Az automatizálási technológiák területén vezető, 2012 novemberében bemutatott 2-es verziójú Decathlon™ az energiahatékonyság területén elért több évtizednyi siker eredményeként jött létre, és megoldásaival kiválóan szolgálja az ipari alkalmazású kritikus fontosságú rendszerek működését.

A Decathlon™ 2-es verziójának Green által is üdvözölt képességeivel hajszálpontosan, valós időben követhető nyomon és elemezhető az adatközpont berendezésinek teljesítménye, a villamos energia és víz fogyasztása, a környezeti tényezők, amelyek hatással vannak az adatközpontra, és végső soron az üzletmenet folytonossága.

További információ: www.abb.com/decathlon

Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. Korszerű megoldásainkkal lehetővé tesszük a közüzemi szolgáltató és ipari ügyfeleinknek, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a környezeti ártalmakat. Az ABB csoport több mint 100 országban van jelen és 145 000 alkalmazottat foglalkoztat. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energiaszektorban.

KeresésKAPCSOLAT