ABB:s Johan Söderström till styrelsen för IVAs Näringslivsråd

2017-03-24 - Johan Söderström, vd för ABB Sverige, är ny ledamot i styrelsen för Näringslivsrådet inom Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Johan Söderström är sedan 2013 ledamot i IVAs avdelning för elektroteknik.
”IVA är en mycket viktig aktör när det gäller näringslivets framtidsfrågor som digitalisering, hållbarhet och kompetensförsörjning”, säger Johan Söderström, ny ledamot i IVAs Näringslivsråd. ”Det känns hedrande att tillsammans med styrelsen, medlemmarna och de duktiga medarbetarna inom IVA aktivt driva utvecklingen med forskning som skapar möjligheter för Sverige”.

Johan Söderström, vd för ABB Sverige. Foto: Daniel Roos.


Johan Söderström ersätter Hans Stråberg som lämnade Näringslivsrådets styrelse vid årsskiftet.

”Vi är glada över att Johan Söderström med sin tunga industribakgrund blir en del i vårt team. Johan har dessutom ett brinnande samhällsengagemang”, säger Eva Hamilton, ordförande för IVAs Närinsglivsråd.

Näringslivsrådet har cirka 260 medlemsorganisationer som stödjer IVAs verksamhet och mål. Bredden i kompetens samt förankringen i näringslivet som IVA får genom Näringslivsrådet är en förutsättning för akademiens verksamhet. Genom Näringslivsrådet kan medlemsföretagen delta aktivt i IVAs verksamhet och på så sätt utveckla den egna kompetensen och påverka frågor som IVA driver. Styrelsen för IVAs Näringslivsråd har nio ledamöter, bland annat Magdalena Gerger och Jonas Wiström.

Läs mer på https://www.iva.se/om-iva/naringslivsradet/

Om IVA
Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående akademi för att påverka samhällsutvecklingen. Se även www.iva.se

Om ABB
ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är en pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar, motorer och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB har verksamhet i över 100 länder och har cirka 135 000 medarbetare www.abb.com

För mer information kontakta:
ABB Sverige
Christine Gunnarsson, presschef
Tel. 021- 32 32 32
press@se.abb.com

Sök