ABB publicerar årsredovisningen för 2016

2017-03-13 - ABB Ltd har publicerat årsredovisningen för 2016 på sin webbplats och har lämnat in årsredovisningen på blankett 20-F hos United States Securities and Exchange Commission.
Årsredovisningen för 2016 finns nu tillgänglig elektroniskt på www.abb.com/groupreports. Den innehåller omfattande information om företaget och dess strategi, verksamhet, styrning och ekonomiska resultat.

ABB senarelade publiceringen av årsredovisningen för 2016 på grund av den betydande förskingringen och de ekonomiska oegentligheterna med påföljande utredning i det sydkoreanska dotterbolaget.

ABB har också publicerat reviderad konsoliderad ekonomisk interimsinformation för kvartal 4 2016, vilken finns tillgänglig elektroniskt på www.abb.com/groupreports. Denna information har också lämnats in till SEC på blankett 6-K/A.

Som tidigare nämnts har ABB inlett en fullständig utredning i Sydkorea med fristående kriminaltekniska och juridiska specialister och företaget samarbetar med polismyndigheterna.

Som komplettering till meddelandet den 22 februari uppgår ABB:s vinst före skatt för 2016 till 73 miljoner dollar – mindre än tidigare uppskattade 100 miljoner dollar – beroende på förväntade försäkringsersättningar på cirka 30 miljoner dollar.

Aktieägarna kan begära ett tryckt exemplar av årsredovisningen via denna länk. Den kommer att distribueras så snart den blir tillgänglig senare under månaden.

Om ABB
ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 132 000 medarbetare. www.abb.com

För mer information kontakta:
Media Relations
Tel: +41 43 317 65 68
media.relations@ch.abb.com
Investor Relations
investor.relations@ch.abb.com
+41 43 317 7111
ABB Ltd
Affolternstrasse 44
CH-8050 Zurich, Schweiz