Η ABB πρόκειται να αποκτήσει την GE Industrial Solutions

2017-09-25
Η ABB ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της GE Industrial Solutions. Η GE Industrial Solutions έχει δημιουργήσει ισχυρές πελατειακές σχέσεις σε περισσότερες από 100 χώρες και μια εγκατεστημένη βάση με βαθιές ρίζες στη Βόρεια Αμερική, τη μεγαλύτερη αγορά της ABB. Η GE Industrial Solutions έχει την έδρα της στην Ατλάντα της Τζόρτζια, και απασχολεί περίπου 13.500 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο. Η ABB θα αποκτήσει την GE Industrial Solutions με το αντίτιμο των 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο πλαίσιο της συναλλαγής και της συνολικής δημιουργίας αξίας, ABB και GE συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια μακροπρόθεσμη στρατηγική σχέση προμήθειας για τα προϊόντα της GE Industrial Solutions και τα προϊόντα ABB που διαθέτει σήμερα στην αγορά η GE.

Οι βιομηχανικές λύσεις της GE θα ενσωματωθούν στον Τομέα Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής και Εγκαταστάσεων (EP) της ABB, με αποτέλεσμα ένα μοναδικό παγκόσμιο σύνολο προσφερόμενων προϊόντων και λύσεων για τους πελάτες της Βόρειας Αμερικής, αλλά και της παγκόσμιας αγοράς. Θα επωφεληθούν από τις καινοτόμες τεχνολογίες της ABB, καθώς και το καινοτόμο ABB AbilityTM, σε συνδυασμό με τις συμπληρωματικές λύσεις της GE Industrial Solutions και την παρουσία τους στην αγορά. Στους όρους της απόκτησης περιλαμβάνεται και το δικαίωμα μακροπρόθεσμης χρήσης του εμπορικού σήματος GE. Η ABB θα διατηρήσει τη διοίκηση της GE Industrial Solutions και θα στηριχθεί στην έμπειρη ομάδα πωλήσεών, που διαθέτει.

Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει το Α 'εξάμηνο του 2018, με την επιφύλαξη των συνήθων κανονιστικών εγκρίσεων. Η Credit Suisse και η Dyal Co. ενήργησαν ως οικονομικοί σύμβουλοι της ABB, ενώ η εταιρεία Davis Polk & Wardwell παρείχε τις νομικές συμβουλές.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Το ΔΤ και η παρουσίαση είναι διαθέσιμες στο ABB News Center- www.abb.com/news και στην αρχική σελίδα της ενότητας "Ενημέρωση επενδυτών" - www.abb.com/investorrelations


Σχετικά με την ΑΒΒ
Η ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) αποτελεί πρωτοπόρο τεχνολογικό ηγέτη στους τομείς ηλεκτρολογικού εξοπλισμού διανομής και εγκαταστάσεων, ρομποτικής και συστημάτων κίνησης,  βιομηχανικού αυτοματισμού και συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, υποστηρίζοντας παγκοσμίως πελάτες σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, βιομηχανίες και στους κλάδους μεταφορών και υποδομών. Συνεχίζοντας μια ιστορία 125 χρόνων καινοτομίας, η ΑΒΒ σήμερα διαμορφώνει το μέλλον της βιομηχανικής ψηφιακής τεχνολογίας και καθοδηγεί την Ενεργειακή και την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση. Η ABB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με περίπου 136.000 εργαζόμενους. 
www.abb.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ